Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2024 7:41

Διάλογος και διπλωματία για επίλυση των διαφορών με Τουρκία

Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή άμυνα, όχι όμως μια ατέρμονη
και πολυδάπανη κούρσα εξοπλισμών, αναφέρει η Νέα Αριστερά

ΑΘΗΝΑ
Τον δρόμο του διαλόγου και της διπλωματίας καλεί την κυβέρνηση να ακολουθήσει η Νέα Αριστερά προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη.

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά ασκεί κριτική στην εξαγγελία της κυβέρνησης για την αγορά των F-35 λέγοντας: «Η κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες πέτυχαν έναν ακόμη γύρο στο σπιράλ στρατιωτικών εξοπλισμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εξασφαλίζοντας δεκάδες δισεκατομμυρίων στις πολεμικές τους βιομηχανίες. Την αγορά των F-35 θα χρηματοδοτήσει ο Έλληνας φορολογούμενος σε βάρος επενδύσεων στην παιδεία, την υγεία και τις υποδομές της χώρας». Ασκεί κριτική στον πρωθυπουργός υποστηρίζοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης το αποσιωπά και κομπάζει πως πέτυχε να μας δοθούν πλεονάσματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ως αποτέλεσμα της πλήρους ευθυγράμμισης του με τις πολιτικές της Ουάσιγκτον. Αποσιωπά και πως οι Αμερικανοί θα πουλήσουν στην Τουρκία τα F-16, παρά τις επιβεβαιώσεις και τους πανηγυρισμούς περί του αντιθέτου».
Κλείνοντας υπογραμμίζει ότι «Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή άμυνα, όχι όμως μια ατέρμονη και πολυδάπανη κούρσα εξοπλισμών με τη γείτονα, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να προχωρήσει άμεσα ο ελληνοτουρκικός διάλογος, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων ανάμεσα στις δύο χώρες με βάρος στην διπλωματία και στόχο την ειρηνική συνύπαρξη. Καλούμε την κυβέρνηση να ακολουθήσει χωρίς διφορούμενα και με αποφασιστικότητα αυτόν τον δρόμο. Η πομπώδης διαφήμιση της αγοράς πανάκριβων όπλων κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση». Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Αριστερά θα ζητήσει την άμεση σύγκληση της Επιτροπής όπου ο υπουργός Άμυνας κ. Δένδιας θα ενημερώσει διεξοδικά για την επιστολή Μπλίνκεν και το εξοπλιστικό πρόγραμμα που προβλέπει.

 

Καταργείται η αργία για τους Τρεις Ιεράρχες

Σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών

ΑΘΗΝΑ
Καταργείται η αργία των Τριών Ιεραρχών για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται να βγει στη δημοσιότητα σε λίγα 24ωρα. Η απόφαση για την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών και στα φροντιστήρια (στα σχολεία έχει καταργηθεί εδώ και κάποια χρόνια) υπεγράφη από την υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μακρή. Η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024 απόφαση τροποποιεί τη με αριθμ. 219434/Α5/21.12.2016 (Β΄ 4212) απόφαση με θέμα: «Ημέρες διακοπών και αργιών φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών».
Με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση καταργείται από το σημείο II του στοιχείου Β. ΑΡΓΙΩΝ μόνο η θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών.

 

Πολίτες ακινητοποίησαν ληστή

Εκλεψε μίνι μάρκετ στην Αχαρνών *Στο νοσοκομείο ο δράστης

ΑΘΗΝΑ
Άγρια καταδίωξη και ακινητοποίηση ληστή από πολίτες σημειώθηκε στην Αχαρνών το πρωί της Κυριακής. Συγκεκριμένα, στις 09:50 ένας 40χρονος αλβανικής υπηκοότητας εισέβαλε σε μίνι μάρκετ στη συμβολή της Ιουλιανού με την  Αχαρνών. Με απειλή αιχμηρού αντικειμένου αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό και έφυγε τρέχοντας. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μαζί με δύο φίλους του τον καταδίωξαν και τον ακινητοποίησαν στην Ιουλιανού 73. Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα μεταξύ των ανδρών, με αποτέλεσμα ο κακοποιός να μεταφερθεί τραυματίας σε νοσοκομείο.

 

Σορός γυναίκας σε φλεγόμενο διαμέρισμα

Τραγωδία στην Ανάβυσσο χθες το μεσημέρι

ΑΘΗΝΑ
Η σορός μιας γυναίκας εντοπίστηκε έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα επί της Βασιλέως Γεωργίου στην Ανάβυσσο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι σε διαμέρισμα 2ου ορόφου σε τριώροφο κτίριο. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντόπισαν την σορό της γυναίκας. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Για το περιστατικό προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass