Κλιμακώνουν και ετοιμάζονται για νέα μπλόκα

OI AΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ *ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2024 7:01

ΑΘΗΝΑ
Στην Agrotica στρέφονται τα βλέμματα όλων το Σάββατο, καθώς εκατοντάδες τρακτέρ αναμένονται στη Θεσσαλονίκη για τη μεγάλη κινητοποίηση που έχουν προγραμματίσει οι αγρότες. Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός δεν έδειξαν να τους ικανοποιούν και μετά από σύσκεψη των επικεφαλής των μπλόκων αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα.

Τα τρακτέρ των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται ήδη, εδώ και δύο μέρες στη Θεσσαλονίκη, ενώ το Σάββατο αναμένονται και εκείνοι της Θεσσαλίας. Στην κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το OPEN, κανείς δεν περίμενε ότι θα σταματούσαν με μεμιάς οι κινητοποιήσεις και μάλιστα μεσούσης της Agrotica. Εκτιμούν ότι αν οι αγρότες δουν προσεκτικά τα μέτρα ότι «θα κατανοήσουν και οι ίδιοι ότι γίνεται υπέρβαση στον προϋπολογισμό».
Τα επόμενα βήματά τους αποφάσισαν νωρίτερα σε μεγάλη σύσκεψη οι Θεσσαλοί αγρότες. Τα μέλη της Πανθεσσαλικής Επιτροπής δεν έμειναν ικανοποιημένα από όσα εξαγγέλθηκαν το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό, ενώ άμεσα αναμένεται να στείλουν επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία θα ζητούν άμεσα συνάντηση μαζί του.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΠΛΟΚΑ
Δεν αποκλείεται από τη Δευτέρα να υπάρξουν ταυτόχρονοι συμβολικοί αποκλεισμοί σε πανελλαδικό επίπεδο, σύμφωνα με το OPEN.
Αμετακίνητοι και οι αγρότες της Χαλκιδικής, που έκλεισαν για περισσότερη ώρα από τις προηγούμενες ημέρες την Εθνική Οδό. Για πέμπτο απόγευμα η Εθνική παρέμεινε στο σημείο.
Τονίζουν ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν τους αφορούν. Ζητούν άμεσα αποζημιώσεις γιατί η καταστροφή είναι τεράστια γι’ αυτούς, ζητούν αφορολόγητο ρεύμα και πετρέλαιο.
Ένα ακόμα μπλόκο, εμφανίστηκε στα Μάλγαρα, όπου μάλιστα υπήρξε ένταση μεταξύ των αγροτών και αστυνομικών που παρατάχθηκαν απέναντί τους.
Αργά το μεσημέρι βγήκαν από τα χωριά τους με τα τρακτέρ θέλοντας να βγάλουν τα οχήματά τους στην Εθνική. Ακολούθησε διαπραγμάτευση στην οποία τους επετράπη να ανεβάσουν 9 τρακτέρ πάνω στη γέφυρα και τα υπόλοιπα έχουν σταθμεύσει δίπλα στην Εθνική Οδό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass