Νύχτα επεισοδίων σε Γεωπονική και ΑΠΘ

Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ, έκαψαν ΙΧ και δύο λεωφορεία

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2024 7:30

ΑΘΗΝΑ
Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής στην Ιερά Οδό έξω από τη Γεωπονική Σχολή αλλά και στη Θεσσαλονίκη, έξω από το ΑΠΘ.

Με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων, κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και τους απώθησαν. Από τις μολότοφ προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οποία απομακρύνθηκαν μετά τη λήξη των επεισοδίων.
Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε για να σβήσει φωτιές που έβαλαν άγνωστοι σε κάδους απορριμμάτων, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε άτομο με αναπνευστικά προβλήματα.
ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ
Παράλληλα, σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Γεωπονική Σχολή, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, με αποτέλεσμα στο σημείο να υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και να έχει κλείσει η Λεωφόρος Αθηνών.
Οπως αναφέρουν πληροφορίες του MEGA, γύρω στη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής και ενώ γινόταν συναυλία με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.000 ατόμων εντός του πανεπιστημίου, ομάδα 40 ατόμων βγήκε από το πανεπιστήμιο και έβαλε φωτιά σε κάδους και προξένησε ζημιές σε καταστήματα που βρίσκονταν κοντά. Μάλιστα έκαψαν δύο λεωφορεία και ένα ΙΧ.
Η αστυνομία επενέβη άμεσα με τη συμμετοχή της ομάδας ΔΙΑΣ και των ΜΑΤ όπου έσπευσαν στο σημείο. Αρχικά απέκλεισαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη συνέχεια τα άτομα απωθήθηκαν με χημικά από τους αστυνομικούς μέσα στο πανεπιστήμιο.
Στη συνέχεια τα άτομα αυτά βγήκαν πάλι έξω και συνεχίστηκε ο «πόλεμος» με πέτρες, μολότοφ και ξύλα. Στις 4:30 το πρωί αποδόθηκε η κυκλοφορία στα αυτοκίνητα, ενώ στο σημείο παραμένει για λόγους ασφαλείας μικρή αστυνομική δύναμη.
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας ανέφερε πως, «είναι ένα περιστατικό που το έχουμε ξαναδεί βράδια σε χώρους που γίνονται συναυλίες ή άλλες εκδηλώσεις. Αμέσως κινήθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας για να μην έχουμε περαιτέρω έκτροπα. Αυτοί δεν είναι φοιτητές είναι άτομα που παρεισφρέουν μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass