Δέκα συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική

ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ - ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ 5 «ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ»

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2024 9:40

ΑΘΗΝΑ
Τη σύλληψη δέκα ατόμων (τέσσερις είναι ήδη έγκλειστοι σε φυλακές) που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις επέφερε η μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής που πραγματοποιήθηκε χθες σε Αθήνα και σε φυλακές στην επαρχία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση κατηγορούνται δέκα ημεδαποί, από τους οποίους έξι συνελήφθησαν, ενώ οι τέσσερις είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.
Ειδικότερα, κατηγορούνται για -κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο πυροτεχνουργοί, οι οποίοι φέρονται να έδωσαν τεχνογνωσία για το «τρομοδεμα» στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις και συγκεκριμένα:
* Αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε στις 12-02-2024.
* Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα στις 25-01-2024.
* Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία.
* Ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και
* Ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους χώρους, μεταξύ των οποίων 3 κελιά καταστημάτων κράτησης και 9 οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πολεμικό τυφέκιο, -3- πιστόλια, περίστροφο, καραμπίνα, εξαρτήματα όπλων, ποσότητες εκρηκτικής ύλης, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (usb), μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, -2- αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα και χειρόγραφες σημειώσεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες συνεχίζονται.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι συλληφθέντες είχαν εμπλοκή στον εκρηκτικό μηχανισμό στην έδρα των ΜΑΤ στην περιοχή Γουδή, στη βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Εργασίας, για την οποία ελέγχεται η μοτοσικλέτα των δραστών για αποτυπώματα και DNA, αλλά και στον φάκελο στη Θεσσαλονίκη, στα δικαστήρια, ο οποίος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, που εντοπίστηκε ατόφιος.
Πέραν αυτών των περιπτώσεων, οι 10 συλληφθέντες ενέχονται σε ακόμα τρεις επιθέσεις: τον Νοέμβριο σε τεχνική εταιρεία, σε τράπεζα στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο και σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι τον Ιούλιο.
Πρόκειται για υπόθεση που αφορά την ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης», η οποία, με ανακοινώσεις της σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχει αναλάβει την ευθύνη για τρεις ενέργειες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass