Ερευνα για την εταιρεία Κασσελάκη στο Μαϊάμι

Τι θα εξετάσει ο Εισαγγελέας * Αντιπαράθεση με ΝΔ * Στις 15 Μαρτίου πάει φαντάρος

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2024 8:20

ΑΘΗΝΑ

Σαν κεραυνός έπεσε στην Κουμουνδούρου η είδηση της εισαγγελικής παρέμβασης για την εταιρεία που κατέχει στο Μαϊάμι ο Στέφανος Κασσελάκης, με το δάνειο των 230.000€ στα κομματικά μέσα ενημέρωσης να μην αποκλείεται πλέον να μπει και αυτό στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε αυτεπάγγελτα έρευνα για την εταιρεία OSIOS του Στέφανου Κασσελάκη και σύμφωνα με πληροφορίες θα εξετάσει το βασικό ζητούμενο, αν η εταιρεία που διατηρεί στις ΗΠΑ ο κ. Κασσελάκης παραβιάζει διάταξη του νόμου περί πόθεν έσχες, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε πολιτικό αρχηγό να έχει συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρείας στο εξωτερικό. Πολλοί είναι ωστόσο εκείνοι, και κυρίως οι πολιτικοί του αντίπαλοι, οι οποίοι μιλούν για σκαστή περίπτωση ασυμβίβαστου και συνδέουν ευθέως τη δικαστική έρευνα με το δάνειο Κασσελάκη στην «Αυγή» και στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο».

Αντεπίθεση
Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Την τακτική αυτή την υιοθέτησε πλήρως ο κ. Κασσελάκης, σε μια φάση που ίσως και να μην ανέμενε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης αναφορικά με την αποκάλυψη που ο ίδιος έκανε, κάνοντας φέιγ βολάν τα έγγραφα με τα οποία αποκαλύπτεται το ιδιωτικό συμφωνητικό για το δάνειο στη LEFT MEDIA και το τραπεζικό έγγραφο με το οποίο προκύπτει η κατάθεση των 210.000€ από την εταιρεία OSIOS. Η δήλωσή του από το σαλέ της Αρκαδίας όπου περνά λίγες ημέρες με τον σύζυγό του Τάιλερ λίγο πριν παρουσιαστεί στον στρατό, ήταν μια ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη, την οποία ψέγει, και μάλιστα με σοβαρές αιχμές, για χειραγώγησή της από την κυβέρνηση. Γρήγορη όταν πρόκειται για τον ίδιο και τα χρήματα που έδωσε στην εφημερίδα «Αυγή», και με αργά αντανακλαστικά όταν πρόκειται για το «μπάζωμα» στα Τέμπη ή για τις υποκλοπές, είπε εν ολίγοις.
«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο - μέχρι το τελευταίο ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης, χωρίς πάντως να απαντά αν είχε ή όχι την εταιρεία OSIOS LLC την περίοδο που δόθηκε το δάνειο στα κομματικά ταμεία.
«Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, αλλά αν νομίζει ότι καταφεύγοντας στην τοξικότητα θα αποφύγει τις απαντήσεις, κάνει μεγάλο λάθος» σχολίαζε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη νέα εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΟ ΝΔ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη, τονίζει: «Αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα πολύ σοβαρά ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, μετά και από τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε μια ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη και την ίδια στιγμή αναπαράγει την πιο χυδαία εκδοχή της ρητορικής των fake news και του τοξικού λόγου που εξέφρασε το κόμμα του τα τελευταία χρόνια. Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, αλλά, αν νομίζει ότι καταφεύγοντας στην τοξικότητα θα αποφύγει τις απαντήσεις, κάνει μεγάλο λάθος».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη αναφέρει:
«Προφανώς και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρύψει την ανησυχία της για το γεγονός πως ο ελληνικός λαός έχει αρχίσει να της γυρίζει την πλάτη λίγους μόλις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου, κάτι που αποτυπώνεται με σαφήνεια στα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων.
Μπροστά σ’ αυτήν τη διαπίστωση και υπό το βάρος της καταδίκης της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ζητήματα Κράτους Δικαίου, επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και στον πρόεδρό του προσπαθώντας να πείσει ότι «όλοι το ίδιο είναι». Χρησιμοποιεί παραμορφωτικούς φακούς για να υπονομεύσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ρίξει σκιές στον αρχηγό της Στέφανο Κασσελάκη. Ματαιοπονεί!
Στις ΗΠΑ η επιχειρηματικότητα για τους απόδημους Έλληνες είναι συνυφασμένη με τη διαφάνεια και τη νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα, σε αντίθεση με πρακτικές στις οποίες έχουν συνηθίσει διάφορες οικογένειες που πλουτίζουν με αδιαφανή και πολλές φορές «αδιευκρίνιστο» τρόπο ακόμη και μέσω εξωχώριων εταιρειών.
Προφανώς, έχοντας μάθει να λειτουργούν μ’ αυτόν τον τρόπο, χωρίς μάλιστα να φορολογούνται όπως όλοι οι απόδημοι επιχειρηματίες ακόμη και για το τελευταίο ευρώ/δολάριο, θεωρούν ότι όλοι οι άλλοι καταφεύγουν στα ίδια μέσα».

ΠΑΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ
Στρατό μπαίνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιαστεί στις 15 Μαρτίου στη Σπάρτη.
Ο Στέφανος Κασσελάκης θα κάτσει 15 ημέρες στο στρατό. Πρόσφατα, είχε μιλήσει για τη στρατιωτική του θητεία στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα που βρέθηκε καλεσμένος, όταν ρωτήθηκε σχετικά. Αυτές τις ημέρες και λόγω της επικείμενης στράτευσής του χαλαρώνει στην ορεινή Αρκαδία, σε πεντάστερο ξενοδοχείο μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass