Ανάγκαζε 13χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο

Μετά τα πουλούσε στο σχολείο της για 25 ευρώ, 26χρονος που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2024 9:12

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σε 10ετή κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 26χρονος που ανάγκαζε μία 13χρονη να του στέλνει, μέσω Διαδικτύου, γυμνές φωτογραφίες και βίντεο.


Υπό το βάρος της φορτικότητας, των απειλών και εκβιασμών που δεχόταν, η ανήλικη όχι μόνο υπέκυψε, αλλά πληροφορήθηκε αργότερα από συμμαθητές της ότι το υλικό αυτό διατίθετο προς πώληση στο σχολείο όπου φοιτούσε.
Πρόκειται για «σύγχρονη σωματεμπορία, εκπόρνευση ανηλίκων και διάλυση της ψυχής και του σώματος χωρίς άγγιγμα», ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας, Αργυρή Κοτίνα, κατά την αγόρευσή της, ζητώντας την καταδίκη του 26χρονου (σήμερα) κατηγορούμενου, τον οποίο παρομοίασε με «αρπακτικό» του Διαδικτύου. «Την καθοδήγησε σαν σκηνοθέτης πορνογραφικής ταινίας» σημείωσε η ίδια, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο δράστης ζητούσε από την ανήλικη να κάνει συγκεκριμένες «πόζες», εκτοξεύοντας, παράλληλα, απειλές ότι διαφορετικά «θα σε κάνω ρόμπα», όπως έλεγε.
Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για προμήθεια, κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας και εξώθηση ανήλικης - με απειλές - να συμμετάσχει σε πορνογραφικές παραστάσεις, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού. Με την ίδια απόφαση, ο 26χρονος αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ενόψει του Εφετείου, ενώ ο ίδιος κατηγορείται για τουλάχιστον οκτώ ανάλογες περιπτώσεις, με θύματα ανήλικες και ενήλικες, για τις οποίες παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου Ναυπλίου.

 

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ Η ΑΝΗΛΙΚΗ
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2019, όταν η 13χρονη (τότε) μαθήτρια Γυμνασίου, αποκάλυψε στην μητέρα της τον εφιάλτη που βίωνε. Όπως εκμυστηρεύτηκε η ανήλικη, ένας άγνωστος προς εκείνη άντρας την «ψάρεψε» με ψεύτικο προφίλ μέσω δημοφιλούς διαδικτυακής εφαρμογής, στέλνοντάς της με προσωπικό μήνυμα μία φωτογραφία, στην οποία απεικονιζόταν τμήμα του γυμνού της σώματος. Τη συγκεκριμένη φωτογραφία φέρεται πως είχε στείλει η ανήλικη σε προγενέστερο διάστημα σε μια ομαδική συνομιλία με συμμαθητές της και κάποιος από τους ανήλικους την είχε αποθηκεύσει παράνομα στο κινητό του τηλέφωνο.
Αγνωστο πώς η συγκεκριμένη εικόνα περιήλθε στην κατοχή του 26χρονου, οπότε ξεκίνησε να εκβιάζει την μαθήτρια ζητώντας κι άλλες εικόνες με το γυμνό κορμί της και το πρόσωπό της, αλλά και πορνογραφικό βίντεο. Πιστεύοντας ότι δεν έχει άλλη επιλογή αφού ο κατηγορούμενος την απειλούσε πως θα την δημοσιεύσει παντού και θα την διασύρει στο σχολείο της το κορίτσι υποτάχθηκε στις απειλές οπότε έστειλε τουλάχιστον δέκα φωτογραφίες και ένα βίντεο, όλα υπό μορφή «βόμβας» (σ.σ. προσωρινή προβολή και μετέπειτα διαγραφή).
Λειτουργώντας όμως οργανωμένα και βάσει σχεδίου, όπως σχολίασε η εισαγγελέας, ο κατηγορούμενος ενεργοποιώντας συγκεκριμένη εφαρμογή κατάφερε να αποθηκεύσει το υλικό που περιήλθε στην κατοχή του. Ακολούθως, κατά το κατηγορητήριο, το διέθεσε σε συμμαθητή και φίλο του κοριτσιού, ο οποίος κατέστη κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων. Ο 26χρονος επανήλθε την επόμενη μέρα με άλλο προφίλ στην ίδια εφαρμογή ζητώντας νέο υλικό από την ανήλικη.

 

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ
Ο 26χρονος κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και δικάστηκε διά αυτεπαγγέλτως διορισμένου δικηγόρου. Ο συνήγορος αποδέχθηκε μεν τις πράξεις, τόνισε δε ότι τελέστηκαν στην πλημμεληματική τους μορφή, ενώ απέδωσε τα όσα του καταλογίζονται στο νεαρό (τότε) της ηλικίας του, την κακή ψυχολογική κατάσταση που βίωνε λόγω ερωτικής απογοήτευσης, ζητώντας συγγνώμη από την παθούσα και την οικογένειά της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass