Οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης

Μειώνεται η συσπείρωση ΝΔ, αυξάνουν οι διαρροές ΣΥΡΙΖΑ προς τη Νέα Αριστερά, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2024 8:51

ΑΘΗΝΑ
Τους δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναδεικνύει το β’ μέρος της πανελλαδικής δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha.


Ταυτόχρονα, στην έρευνα που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού ο γενικός διευθυντής της Alco Κωστής Παναγόπουλος, αποτυπώνονται οι διαθέσεις των ψηφοφόρων σε σχέση με τις ευρωεκλογές και το εάν θα μετατραπούν σε πεδίο ψήφου διαμαρτυρίας αλλά και οι συσπειρώσεις-μετακινήσεις των κομμάτων, λίγους μήνες πριν στηθούν οι κάλπες.
Υπενθυμίζεται, ότι στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε την Πέμπτη, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 15,5 ποσοστιαίων μονάδων ενόψει ευρωεκλογών, καθώς καταγράφει ποσοστό 27%, το ΠΑΣΟΚ στο 11,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση, με 10,5%, το ΚΚΕ κινείται στο 8,9%, η Λύση στο 6,4% ενώ ανεβαίνει ο αριθμός των αναποφάσιστων.
Στην πανελλαδική έρευνα της Alco, ο πλέον επιτυχημένος υπουργός παραμένει ο Νίκος Δένδιας με ποσοστό 30%. Ακολουθεί ο υπ. Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με 15%, και την τριάδα συμπληρώνει ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 12%.
Ο υπουργός Άμυνας Ν. Δένδιας παραμένει δημοφιλέστερος υπουργός στους ψηφοφόρους της ΝΔ με ποσοστό 49%, ακολουθεί με 36% ο Κυριάκος Πιερρακάκης, οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κ. Χατζηδάκης με 21% και ο Αδ. Γεωργιάδης στην 5η θέση με ποσοστό 19%.

 

ΕΥΚΑIΡΙΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Σύμφωνα με τη μέτρηση αυξάνεται το ποσοστό όσων θεωρούν ότι οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας. Ενώ το αντίστοιχο ποσοστό τον Φεβρουάριο, κινούνταν στο 40%, πλέον έχει φτάσει στο το 47%, έναντι 48% που δηλώνει ότι δεν θα γίνει η ευρωκάλπη πεδίο διαμαρτυρίας.
Στη χορεία των αναποφάσιστων το ποσοστό που εκτιμά ότι οι ευρωεκλογές θα είναι μια ευκαιρία διαμαρτυρίας, ανεβαίνει στο 63%.

 

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Στην έρευνα της Alco η συσπείρωση της ΝΔ μειώνεται κατά 5 μονάδες και βρίσκεται στο 64%. Αναποφάσιστοι εμφανίζεται ένα ποσοστό της τάξης του 15% ενώ σε αποχή προσανατολίζεται το 5%.
Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει κατά 2 μονάδες την συσπείρωσή του, η οποία ωστόσο παραμένει χαμηλά, στο 56%. Μεγάλες διαρροές έχει προς την Νέα Αριστερά (11%) ενώ το 16% είναι στη γκρίζα ζώνη.
Το ΠΑΣΟΚ χάνει επίσης 5 μονάδες συσπείρωσης και βρίσκεται στο 80%, ενώ 12% δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν. Ένα 3% πηγαίνει στο νεοσύστατο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, «Δημοκράτες», ένα 3% ακόμη πάει προς την αποχή και το 2% στο ΚΚΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass