Χτύπησαν τρανσέξουαλ, γιούχαραν τον Κασσελάκη

Διώξεις στους συλληφθέντες για ομοφοβική, ρατσιστική επίθεση - Συγκέντρωση κατά της ομοφοβίας στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2024 7:18

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη τόσο στη συγκέντρωση κατά της ομοφοβίας-τρανσφοβίας όσο και έξω από τον κινημοτογράφο Ολύμπιον στον οποίο προσήλθε ο Στέφανος Κασσελάκης.


Σύμφωνα με το grtimes την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης προσερχόταν στον κινημοτογράφο Ολύμπιον (για το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης) κουκουλοφόροι με λοστάρια επιτέθηκαν φραστικά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το thestival.gr του φώναξαν «σκουπίδι» και τον αποκάλεσαν καταπιεστή.
Λίγα λεπτά αργότερα, η ίδια ομάδα των κουκουλοφόρων επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού που βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο με το κράνος που κρατούσε, σύμφωνα με το thestival.
Λίγο νωρίτερα ομάδα κουκουλοφόρων είχε επιτεθεί στη συγκέντρωση κατά της τρανσφοβίας-ομοφοβίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων κινήθηκε επιθετικά προς τους συγκεντρωμένους. Μόλις έγιναν αντιληπτοί από την περιφρούρηση της συγκέντρωσης, τα άτομα κυνήγησαν τους κουκουλοφόρους και σημειώθηκαν συμπλοκές.
Η Αστυνομία πραγματοποίησε αναζητήσεις ατόμων που έκαναν την επίθεση και πραγματοποίησε 13 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ανήλικοι.
Η συγκέντρωση έγινε χθες το απόγευμα μετά την σοκαριστική προχθεσινή επίθεση κατά των δύο non binary ατόμων που περνούσαν από την πλατεία Αριστοτέλους όταν τους επιτέθηκαν αρχικά λεκτικά άτομα που βρίσκονταν εκεί και στη συνέχεια τους έφτυσαν ενώ κατά πληροφορίες κάποιος από το πλήθος που κινήθηκε εναντίον τους κατάφερε και να χτυπήσει το ένα από τα δύο θύματα τα οποία βρήκαν καταφύγιο σε κοντινό κατάστημα.
Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν στο «Αχίλλειον» κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στην πορεία κατά της ομοφοβικής επίθεσης εναντίον δύο non-binary ατόμων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το thestival.gr, τη στιγμή που η πορεία περνούσε μπροστά από το κατάστημα επί της λεωφόρου Νίκης, ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να σπάει τα τραπέζια, τις καρέκλες, τα μανιτάρια θέρμανσης ακόμα και τμήμα της τζαμαρίας του μαγαζιού.
Στη συνέχεια της πορείας, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε άτομο που στεκόταν μπροστά από το «Pepper».
Σε εκείνο το σημείο, επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ και έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να απωθήσει τους δράστες.

 

ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
Εν τω μεταξύ στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι συλληφθέντες για την ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, προχθές το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους.
Πρόκειται για 9 από τους συνολικά 21 συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι 12 είναι ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφού τους παρέπεμψε προηγουμένως σε δίκη στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.
Σε όλους τους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δύο εκ των ενηλίκων απαγγέλθηκε επιπλέον κατηγορία για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή (πάλι με ρατσιστικά χαρακτηριστικά).
Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει και άγνωστους δράστες οι οποίοι διώκονται για απειλή.
Οι 9 κατηγορούμενοι που παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία, παραμένουν υπό κράτηση και θα οδηγηθούν σήμερα στα Δικαστήρια.
Τέλος, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εξετάζεται εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εναντίον των γονιών των ανηλίκων.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ανάμεσα στους 21 συλληφθέντες είναι 9 Έλληνες και 12 αλλοδαποί (με καταγωγή από την Αλβανία και τη Γεωργία).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass