Π. Κόκκαλης: Οικοσοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, πριν είναι πολύ αργά

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2024 7:41

ΑΘΗΝΑ

Τους σοβαρούς «κλιματικούς κινδύνους» που γνωστοποίησε χθες με έκθεσή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, ιδιαίτερα για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης, επεσήμανε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και γραμματέας του ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρος Κόκκαλης.

Το παραπάνω έκανε με ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, προειδοποιώντας ότι η αδιαφορία θα είναι καταστροφική, τη στιγμή που η επιστήμη καλεί την Ε.Ε. να λάβει άμεσα μέτρα. Η συζήτηση στην ολομέλεια έρχεται μαζί με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες στηρίζονται στις διαπιστώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις οποίες «η Ευρώπη δεν είναι προετοιμασμένη για τους ραγδαία αυξανόμενους κλιματικούς κινδύνους». Ειδικά για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος - αρμόδιος επιστημονικός φορέας της Ένωσης - αναφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Κόκκαλη, ότι αντιμετωπίζουν ήδη «κρίσιμο» κίνδυνο αποτυχίας των καλλιεργειών και σημαντικές απειλές για τον ενεργειακό εφοδιασμό τους, ότι οι πλημμύρες και τα κύματα καταιγίδων θα γίνουν πιο συχνά και πιο σοβαρά και η φυτική παραγωγή αντιμετωπίζει ήδη σημαντικούς κινδύνους με το ενδεχόμενο ελλείψεων και αύξησης των τιμών των τροφίμων. «Η υποβάθμιση των οικοσυστημάτων μετατρέπεται γρήγορα σε απειλή για την ανθρώπινη υγεία, την παροχή νερού και την επισιτιστική ασφάλεια» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. Ο κ. Κόκκαλης συνεχάρη τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος και κατήγγειλε «τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό της συμμαχίας άκρας δεξιάς και ριζοσπαστικής δεξιάς με πολιτικές ευθέως αντίστροφες από τις επιταγές της επιστήμης».            

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass