Ενοχη η μητέρα, απαλλαγή για Μίχο

Πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη για μαστροπεία της 12χρονης του Κολωνού

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2024 8:32

ΑΘΗΝΑ
Την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου για τις κατηγορίες που αφορούν βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό, καθώς και για μαστροπεία σε οίκους ανοχής μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων, ζήτησε από τους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) η εισαγγελέας.


Η εισαγγελικός λειτουργός, μετά από πολύμηνη διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε πως ο κατηγορούμενος ως πρωταγωνιστής της δυσώδους υπόθεσης πρέπει να αθωωθεί για τις βαρύτερες από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
Ο εισαγγελέας θεωρεί πως ο 55χρονος επιχειρηματίας από τον Κολωνό πρέπει να κριθεί ένοχος μόνο για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευθεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή.
Συνολικά, για τον Μίχο ζήτησε ενοχή για τέσσερις κατηγορίες και απαλλαγή για τρεις.
Ωστόσο, η εισαγγελέας του ΜΟΔ ζήτησε την ενοχή της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό για όλες τις κατηγορίες που τη βαρύνουν και αφορούν την εκπόρνευση της κόρης της, με την επιβαρυντική περίσταση πως είχε την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι η μητέρα της 12χρονης πρέπει να κριθεί ένοχη για τις κατηγορίες:
Της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας, καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους.
Της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς τη μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.

 

ΖΗΤΗΣΕ ΕΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥ «ΜΙΧΑΛΗ»
Η εισαγγελέας με την αγόρευσή της ζήτησε, επίσης, να κριθεί ένοχος ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», δεύτερος εκ των βασικών κατηγορουμένων, για τις κατηγορίες της διακεκριμένης μαστροπείας προσώπου νεότερου των 15 ετών με σκοπό το κέρδος, και της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκου κάτω των 12 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η αθώωση του «Μιχάλη» για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε από την εισαγγελική έδρα ότι δεν προέκυψε πως συνευρέθη με τη 12χρονη.
Την ίδια ώρα, την καταδίκη ακόμα 22 κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση πρότεινε η εισαγγελέας. Συγκεκριμένα, ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι για:
Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη έναντι αμοιβής.
Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία κατά το κατηγορητήριο έκλειναν «ερωτικά ραντεβού» με την ανήλικη.
Τέλος, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή ενός άνδρα πακιστανικής καταγωγής, φερόμενου ως πελάτη, λόγω αμφιβολιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass