Δεν ήμουν υπουργός όταν έφευγαν τα e-mail

*Ανέφερε η Νίκη Κεραμέως για την υπόθεση Ασημακοπούλου *Ερωτήματα Δημ. Δουδωνή

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2024 7:56

ΑΘΗΝΑ
Για την υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων προς την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μίλησε χθες σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.
«Ξέρουμε πλέον τι έχει συμβεί», είπε η Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο πόρισμα της έρευνας και περιέγραψε αυτό λέγοντας πως, «Έλληνες που είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν το 2023, για κάποιους εξ αυτών, είχαν δοθεί τα e-mail τους από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα απόδημου ελληνισμού, στην Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου». «Είναι σαφές ότι έγινε αυτή η διαρροή. Έχουμε δύο έρευνες σε εξέλιξη», υπογράμμισε.

Και ξεκαθάρισε ότι, «το ζήτημα αυτό δεν αφορά εκλογική διαδικασία, δεν αφορά την επιστολική ψήφο. Μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από οκτώ μήνες. Είναι κάτι που αφορά τα προσωπικά δεδομένα». «Για πρώτη φορά γίνεται καθολικός έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών», επεσήμανε και είπε πως, «μιλάμε για μία έκνομη ενέργεια, από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο».
Ερωτηθείσα σχετικά με όσα τα προσάπτονται για ευθύνες για τη διαρροή είπε ότι, «δεν ήμουν υπουργός τότε, μιλάμε για μία συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία εγώ ήμουν υπουργός Παιδείας και μετά υποψήφια στον βόρειο τομέα Αθηνών». Και αναφορικά με τις ευθύνες, επεσήμανε ότι, «ο κ. Σταυριανουδάκης δεν είναι πλέον στην παράταξη».
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΔΟΥΔΩΝΗ
Ερωτήματα προς την υπ. Εσωτερικών της κυβέρνησης, Νίκη Κεραμέως αναφορικά με το όσα υποστήριξε σε συνέντευξη για την υπόθεση της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων προς την ευρωβουλευτή, θέτει ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής.
Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ αναφέρει χαρακτηριστικά, αντιδρώντας στα λεγόμενα της υπουργού:
«Κ. Υπουργέ, Νίκη Κεραμέως όσα λέτε είναι αποτέλεσμα εσωτερικού ελέγχου; Αν ναι, ποια είναι τα αποτελέσματά του; Ποιες ακριβώς είναι οι «έρευνες» που αναφέρετε ότι είναι ‘’σε εξέλιξη’’; Όσον δε αφορά στις κατηγορίες περί ‘’λαϊκισμού’’ θα ήθελα να σας ρωτήσω από πότε η υπεράσπιση των θεσμών και του κράτους δικαίου αποτελούν επιδίωξη των ‘’λαϊκιστών’’; Μάλλον η καταπάτησή τους από την κυβέρνηση θυμίζει τέτοιες αντιλήψεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass