Ζημιές στη Ζαχάρω από τα 5,7 Ρίχτερ

Νέα κόντρα Τσελέντη - Παπαδόπουλου

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2024 8:20

ΑΘΗΝΑ
Ο Δήμος Ζαχάρως ήταν αυτός που επλήγη περισσότερο από τη μανία του Εγκέλαδου, αφού ζημιές υπέστησαν το στάδιο της Ζαχάρως (υπάρχουν ρωγμές στα τοιχώματα της κερκίδας και στις αίθουσες των αποδυτηρίων), παλιά κτίρια και γεφύρια, ενώ κατέρρευσαν και κάποιοι παλιοί μαντρότοιχοι.

Ο δήμαρχος Κώστας Μητρόπουλος σε δηλώσεις του στην εφημ. «Πατρίς» τόνισε χαρακτηριστικά για το πλήγμα του σεισμού στην περιοχή του. Να σημειωθεί ότι πλέον και μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, θα λειτουργεί μόνο ο χώρος του στίβου και το γήπεδο ποδοσφαίρου. Αρκετά σοβαρά προβλήματα προκάλεσε ο Εγκέλαδος και στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, αφού καταγράφηκαν ρωγμές σε σχολεία της περιοχής, ενώ πρόβλημα υπήρξε και στο Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο του Καλλικώμου.
ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ
Ο διπλός σεισμός που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στους Στροφάδες στην Ηλεία και η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για την πρώτη δόνηση «άναψε τα αίματα» ανάμεσα στον Άκη Τσελέντη και τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο.
Ειδικότερα, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος έστρεψε αρχικά τα βέλη του προς το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για τη λανθασμένη αρχική εκτίμηση, γράφοντας σε ανάρτησή του στο Facebook: «Τέτοια σφάλματα έχουν συμβεί και στο παρελθόν. Πρέπει να εξαλειφθούν. Δημιουργούν σύγχυση και δυσκολεύουν την αξιολόγηση».
«To θρίλερ με τον δήθεν διπλό σεισμό στον θαλάσσιο χώρο του Κυπαρισσιακού κόλπου έληξε. Αρχικά το Εθνικό Αστεροσκοπείο ανακοίνωσε 2 σεισμούς μεγεθών 5,6 και 5,7. Τελικά, μετά από μισή ώρα ανακοίνωσε 4,5 και 5,7. Τέτοια σφάλματα έχουν συμβεί και στο παρελθόν. Πρέπει να εξαλειφθούν. Δημιουργούν σύγχυση και δυσκολεύουν την αξιολόγηση. Ως προς την ουσία, προς το παρόν δεν είμαστε βέβαιοι αν ο 5,7 ήταν ο κύριος σεισμός. Η περιοχή έχει κάνει μεγάλους σεισμούς στο παρελθόν» έγραψε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Στην ανάρτησή του έσπευσε να απαντήσει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης σε πολύ υψηλούς τόνους: «Νισάφι πια με αυτόν τον συνταξιούχο φυσιογνώστη πρώην υπάλληλο του Γεωδυναμικού που δεν σεβάστηκε τον χώρο που έφαγε ψωμί και συνεχώς βγαίνει στα ΜΜΕ και μας κατηγορεί τόσο λόγω επιστημονικής ανεπάρκειας όσο και λόγω εμπάθειας. Μιλά ο άνθρωπος που έχει κάνει προβλέψεις για όλη την Ελλάδα και αν συμβεί κάποιο γεγονός θα βγει και θα μας πει ότι το πρόβλεψε. Πριν έναν χρόνο μου πήρε 5 μήνες να ηρεμήσω τη Θήβα που μίλαγε για 7 Ρίχτερ. Δε σέβεται ούτε την τουριστική περίοδο τινάζοντας τον τουρισμό στον αέρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass