Τρία κοριτσάκια νεκρά

ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΧΙΟ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2024 7:00

ΑΘΗΝΑ
Σε τραγωδία κατέληξε το ναυάγιο χθες το πρωί στην περιοχή Πάρπαντα Καρδαμύλων, με τρία κοριτσάκια ηλικίας 5,7 και 10 ετών να βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Η επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού προσφύγων-μεταναστών ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή δυνάμεων του λιμενικού σώματος και της ελληνικής ακτοφυλακής και σώα εντοπίστηκαν 19 άτομα.
Σύμφωνα με το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ, διασώθηκαν 16 άτομα, ανάμεσά τους, 4 γυναίκες και 8 παιδιά, εκ των οποίων ένα είναι βρέφος 30 ημερών. Τουλάχιστον 3 άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν για πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της Χίου. Όλοι οι διασωθέντες δηλώνουν Αφγανικής υπηκοότητας. Άλλοι 3 εντοπίστηκαν το προηγούμενο βράδυ και ήταν εκείνοι που έδωσαν πληροφορίες για το ναυάγιο. Όπως είπαν, είχαν φτάσει περπατώντας κοντά στην πόλη της Χίου, ενώ ανέφεραν ότι βρίσκονται εκεί τουλάχιστον από την προηγούμενη ημέρα.
Η περιοχή είναι δύσβατη και η επιχείρηση γίνεται μόνο από την θαλάσσια περιοχή. Κάτοικοι της περιοχής πήγαν στο λιμάνι των Καρδαμύλων και έφεραν τρόφιμα, νερά και ρούχα.
Στην επιχείρηση συνέδραμαν στελέχη του λιμενικού και από τους σταθμούς Καρδαμύλων και Οινουσσών, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, ιατρικό προσωπικό από το πολυιατρείο των Καρδαμύλων και το ΕΚΑΒ.
Στην περιοχή εντοπίστηκε η πλαστική λέμβος στην οποία επέβαιναν. Οι 16 πρόσφυγες- μετανάστες που διασώθηκαν, μαζί με τους 3 που περπάτησαν προς την πόλη της Χίου και ενημέρωσαν τις αρχές για το ναυάγιο, μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου για να οδηγηθούν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες για εντοπισμό άλλης ομάδας 23 προσφύγων-μεταναστών στη θέση Πυργιά Καρδαμύλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass