Κασσελάκης: Εφικτό να είμαστε πρώτοι στις ευρωεκλογές

*Αν χάσουμε με 10 μονάδες δεν θα είναι ήττα, δήλωσε

Δημοσίευση: 12 Απρ 2024 8:15

ΑΘΗΝΑ

Το νέο σπίτι που αγόρασε στο Κολωνάκι άνοιξε στο Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι εφικτό να έρθει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές.
Λίγο πριν τη ζωντανή συνέντευξη στο LiveNews, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξενάγησε τον Ν. Ευαγγελάτο στη μεζονέτα εμβαδού 250 τ.μ. που απέκτησε πρόσφατα με τον σύζυγό του, Τάιλερ ΜακΜπεθ έναντι τιμήματος 1,7 εκατ. ευρώ που πουλήθηκε από τον οίκο Sotheby’s. Για την ακρίβεια, ο δημοσιογράφος μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο... υποδέχθηκαν τον Στ. Κασσελάκη στο σπίτι του, ανοίγοντας την πόρτα και ανταλάσσοντας χειραψία.
Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης διεξήχθη ζωντανά στο στούντιο της εκπομπής. Ξεκινώντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι απολύτως εφικτό να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. «Αν δεν είστε;» ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Αν δεν είμαστε, τότε θα είμαστε στις εθνικές εκλογές. Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» απάντησε. Όταν ρωτήθηκε αν χάσει με δέκα μονάδες αν θα είναι επιτυχία απάντησε: «Αν χάσω με 10 μονάδες δεν θα είναι αποτυχία». «Αποτυχία θα είναι αν αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας, αν συνεργαστούμε με μηχανισμούς συμφερόντων. Αυτός ο πήχης είναι μικροπολιτικές σκοπιμότητες» είπε. Τα πάντα είναι εφικτά, 52% αποχή δεν είναι απολιτίκ, αλλά απογοητευμένοι και για πρώτη φορά βλέπουν ένα κόμμα που δεν φοβάται να ανανεωθεί και έναν πρόεδρο που δεν κολώνει σε τίποτα και δεν τον έχει κανείς πιασμένο, είπε ο κ. Κασσελάκης. Προσωπικά θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να πετύχει αυτό. Αποτυχία είναι να είσαι επαγγελματίας πολιτικός και να προδίδεις τη λαϊκή σου βάση. Επιτυχία είναι όταν ένας πολιτικός είναι αυθεντικός, πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «Εμείς, όντας αυθεντικοί, θα πετύχουμε». Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα και τις δηλώσεις του στο Φόρουμ των Δελφών: Δεν θέλει να πάρει αποστάσεις από εμάς. Ρωτήστε τον. Είναι πολύ ικανοποιημένος από την πορεία και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως αναφέρθηκε σε κατάσταση που αφορά τους τελευταίους μήνες. Ισχύει ότι ο προοδευτικός κόσμος έχει δύσκολη εκλογική μάχη, δεν σημαίνει αυτό ότι δεν μπορεί να υπερκεράσει το δεξιό κύμα. Επίσης, σε άλλο σημείο, είπε ότι αγαπά πολύ τον Τσίπρα και ότι τον αγαπά κι εκείνος. «Δεν αλλάζουμε, θα μείνουμε στην Αριστερά και είναι ευκαιρία να δείξουμε στην Ευρώπη πώς χτίζεται αφήγημα περί κυβερνώσας, σύγχρονης αριστεράς» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Για την αστυνομία, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: Υπάρχει θεσμικό ζήτημα με την αστυνομία. Να θυμίσω ότι πριν από έναν περίπου χρόνο είχαμε νεοναζί Κροάτες να διασχίζουν τη χώρα και να είναι με ρόπαλα στο μετρό. Δεν είναι επιτρεπτό. Έχουμε αλλάξει τόσους υπουργούς σε εννιά μήνες, δεν είναι αυτό κατάσταση, να πάει σε αστυνομικό τμήμα και να του πουν να καλέσει την αστυνομία. Δεν βάζω καμία κατηγορία ανθρώπων σε ένα τσουβάλι, δεν ευθύνονται όλοι οι αστυνομικοί. Κάτι όμως δεν πάει καλά στην αστυνομία και έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη του πολίτη, πρέπει να την ξαναχτίσουμε. Η ηγεσία της αστυνομίας να επιλέγεται από τη Βουλή με διακομματική συναίνεση, να ενισχύσουμε την αστυνομία της γειτονιάς, να έχουμε ψυχολόγους και επιστήμονες. Δεν μπορούμε να θυσιάσουμε την ανθρώπινη ζωή για μικροπολιτικούς λόγους. Για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς: ό,τι είναι στο νομικό πλαίσιο να επιτρέπεται, αλλά να υπάρχει πρόληψη. Το όπλο πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή, όταν κάποιος οπλοφορεί πρέπει η αστυνομία να επεμβαίνει. Πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη, ειδικά σε νέες καταστάσεις όπως η έμφυλη βία. Για τα πανεπιστήμια: υπάρχει το αυτοδιοίκητο, πρέπει να μαθαίνουμε γιατί γίνεται κατάληψη, αν είναι βανδαλισμός πρέπει να υπάρχει επέμβαση είπε και τόνισε ότι δεν είναι υπέρ των βανδαλισμών. «Δεν είναι η κουλτούρα μου, να μην βαφτίζουμε κάθε κατάληψη παράνομη και ανήθικη».

Για τον γάμο ομοφύλων
«Χρειάζεται ληξιαρχική πράξη για να γίνει έγκυρος ο γάμος, δεν έχουμε κάνει εκδήλωση για τις οικογένειές μας, ο γάμος θα είναι συγκέντρωση για τους φίλους και τις οικογένειές μας. Θα επικυρώσουμε τον γάμο τότε. Ο Νόμος μάς δίνει τη δυνατότητα χάρη στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε την πολυτέλεια να ζήσουμε σε χώρα όπου τα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα, έχουμε πολύ δρόμο στα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα στη χώρα μας», είπε και αναφέρθηκε στα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων, μεταξύ άλλων. «Ο γάμος είναι για την αγάπη, το χαρτί δεν επικυρώνει τον γάμο και την οικογένεια, βελτιώνει τις θεσμικές προστασίες αλλά δεν σημαίνει ότι ένα ζευγάρι δεν ζούσε ήδη σαν οικογένεια» είπε. Η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο μετά από πίεση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass