Χρυσοχοΐδης: Η Αστυνομία χρειάζεται αναγέννηση

Σε εξέλιξη η διαδικασία για 2.000 κάμερες σε περιπολικά και γιλέκα αστυνομικών

Δημοσίευση: 13 Απρ 2024 7:14

ΑΘΗΝΑ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για τις παθογένειες της Ελληνικής Αστυνομίας και τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει στη σύγχρονη εποχή.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνομίλησε με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Καθημερινή» Πάσχο Μανδραβέλη, στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται από 10 έως 13 Απριλίου και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.


«Βρισκόμαστε σε μία εποχή με ριζικές αλλαγές στο κοινωνικό πεδίο. Συνέβησαν γεγονότα που καθόρισαν σημαντικά την ψυχολογία του κόσμου (covid) και που δεν έχουν αναλυθεί ακόμη. Υπάρχει όμως η ανάδυση φαινομένων που χρειάζονται έναν νέο τρόπο διαχείρισης: πολιτικής, κοινωνικής, ποινικής», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ο Μ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι η αστυνομία διαχειρίζεται προβλήματα που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά που πλέον έχουν πάρει άλλες διαστάσεις (ενδοοικογενειακή βία, βία ανηλίκων κ.λπ.), και συμπλήρωσε: «Χρειάζεται χρόνος για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα κοινωνικά ζητήματα που φτάνουν στην πόρτα του υπουργείου ως εγκληματικές ενέργειες».
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ
«Η Αστυνομία χρειάζεται μια μεγάλη, συντριπτική αλλαγή, μια αναγέννηση. Υπάρχει πολλές φορές μια γραφειοκρατική αξιολόγηση των περιστατικών. Το μεγάλο στοίχημα και για εμένα προσωπικά, που έχω περάσει από αυτό το υπουργείο για πέμπτη φορά, είναι να βάλουμε την Αστυνομία σε μια νέα τροχιά», εξήγησε. Για το περιστατικό στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε: «Ήταν μια τραγική εξέλιξη μιας επιχειρησιακής ενέργειας με πάρα πολλά προβλήματα και κενά, που δεν θέλω να αναλύσω τώρα. Όλα θα εξεταστούν, και θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει».
Σε ερώτηση για τη χρήση όπλων, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι χρειάζεται επανεξέταση. «Χρειάζεται να ξαναδούμε τα ζητήματα που άπτονται στη διαχείριση προσωπικού, της αξιολόγησης του προσωπικού και των συχνών εξετάσεων ικανότητας του προσωπικού».
Τέλος, συμπλήρωσε ότι είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση 2.000 καμερών που θα τοποθετηθούν σε οχήματα και γιλέκα αστυνομικών που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass