Κασσελάκης: Συντάσσομαι με τη στάση Μπάιντεν

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ συνιστά καταδικαστέα κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, εκτιμά το ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση: 15 Απρ 2024 8:55

ΑΘΗΝΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, καταδίκασε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, μέσω ανάρτησης στα social media.

Παράλληλα, τόνισε , μεταξύ άλλων, πως συντάσσεται με τη στάση του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δε θα υποστηρίξουν ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:
«Σήμερα κανονικά θα απευθυνόμουν σ’ εσάς για να σας μιλήσω για τις εσωκομματικές εκλογές που λαμβάνουν χώρα από το πρωί - μία πρωτοποριακή διαδικασία στην οποία για πρώτη φορά εσείς επιλέγετε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Δυστυχώς, οι διεθνείς εξελίξεις μάς ξεπερνούν.
Καταδικάζω χωρίς αστερίσκους τη χθεσινή επίθεση, μαζί και κάθε προηγούμενη επιθετική ενέργεια που μετέτρεψε τη Μέση Ανατολή σε γη του αίματος, της βίας, της αδικίας και του ξεριζωμού.
Ο ΟΗΕ και η ΕΕ πρέπει να δράσουν τώρα για να διαφυλάξουν την περιφερειακή ασφάλεια και να εξασφαλίσουν μια άμεση διπλωματική επίλυση της κρίσης στη Γάζα.
Καλώ το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση σε αυτή τη συγκυρία, και συντάσσομαι με τη στάση του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δε θα υποστηρίξουν ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν.
Είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε διαρκή κατάπαυση του πυρός:
α) Με την επιστροφή όλων των ομήρων
β) Χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση
γ) Με επανέναρξη των διαπραγματεύσεων
δ) Με σημαντική ενίσχυση της ανθρωπιστικής υποστήριξης προς τον λαό της Γάζας
ε) Με μια μόνιμη λύση ενός ισραηλινού και ενός παλαιστινιακού κράτους που να συνυπάρχουν δίπλα-δίπλα.
Πρώτη προτεραιότητα, η ανθρώπινη ζωή. Η προστασία των αμάχων, με στόχο μία ανθεκτική ειρήνη στην περιοχή.»
ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Η επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ συνιστά καταδικαστέα κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή με πολύ σοβαρούς κινδύνους για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Μάντζος, Βουλευτής Επικρατείας και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την κρίση στη Μέση Ανατολή.
Όπως σημειώνει, η διεθνής κοινότητα οφείλει να λάβει πρωτοβουλίες για την άμεση αποφυγή επέκτασης της σύρραξης, καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση για την προστασία των λαών της ευρύτερης περιοχής. Είναι, παράλληλα, μία επιβεβαίωση της ανάγκης για άμεσο τερματισμό της ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα και επιστροφή των ομήρων στο Ισραήλ, καθώς και για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος.
Ο «ΚΟΣΜΟΣ»
Την άμεση σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κρίση στη Μέση Ανατολή ζητάει το κόμμα «Κόσμος», προκειμένου να οδηγήσει στην αποκλιμάκωση και την ειρήνη στην περιοχή.
«Η άνευ προηγουμένου μαζική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, που έρχεται σε συνέχεια της ισραηλινής επίθεσης στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό, απειλεί με γενίκευση της σύρραξης απειλώντας την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, με σαφείς διεθνείς διαστάσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του «Κόσμου», Ηλίας Παπαθεοδώρου.
Το κόμμα του «Κόσμου» ζητάει την άμεση σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου «να οριστεί μία κοινή ευρωπαϊκή στάση, αντί της μεμονωμένης εμπλοκής των κρατών-μελών».
«Η ΕΕ συντονισμένα πρέπει να προτείνει άμεσα κινήσεις που θα οδηγήσουν στην αποκλιμάκωση και τη διασφάλιση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Η συνεχιζόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή απειλεί την παγκόσμια σταθερότητα και ειρήνη», προσθέτει το κόμμα και καταλήγει: «Κανείς, με πρώτους τους πολίτες της Μέσης Ανατολής, δεν αντέχει έναν νέο πόλεμο».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass