Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2024 8:01

Χαλάζι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

«Ποτάμια» οι δρόμοι από τη βροχή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χαλαζόπτωση εκδηλώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το thestival.gr. Την ώρα της βροχόπτωσης άρχισε να πέφτει χαλάζι σε περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Σε εξέλιξη βρίσκόταν για αρκετή ώρα έντονη καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη, με συνέπεια δρόμοι σε διάφορα σημεία της πόλης να μετατραπούν σε ποτάμια. Ενδεικτική είναι η εικόνα από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου, τον κεντρικό δρόμο της Νεάπολης, ο οποίος θυμίζει χείμαρρο. Ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πολλοί είναι οι δρόμοι που έχουν πλημμυρίσει, με συνέπεια να έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα.

 

Mαζική δηλητηρίαση στην Ηλεία
«Η παπαδιά έκανε την προβατίνα, ζητάω συγγνώμη», λέει ο παπάς της περιοχής…

ΑΘΗΝΑ
Η παπαδιά του χωριού ήταν αυτή που μαγείρεψε την προβατίνα, που, όπως όλα δείχνουν, ήταν αυτή που έστειλε 37 άτομα στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση, στην Ηλεία.
Σύμφωνα με τους κατοίκους που βρέθηκαν στο νοσοκομείο, η προβατίνα ευθυνόταν για την τροφική δηλητηρίαση, ενώ ο παπάς της ενορίας που έκανε το πανηγύρι επιβεβαίωσε στον Alpha πως την είχε φτιάξει η παπαδιά.
Η παπαδιά επί δέκα χρόνια μαγειρεύει τη βραστή προβατίνα, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής την εμπιστεύονταν λόγω των «εξαιρετικών μαγειρικών ικανοτήτων της», όπως ανέφεραν. Γι’ αυτό έγινε ανάρπαστο το φαγητό, το οποίο όμως αυτή τη φορά αποδείχθηκε χαλασμένο...
Ο παπάς της ενορίας απολογήθηκε στους κατοίκους ζητώντας συγγνώμη, αμφισβητώντας, ωστόσο, αν έφταιγε η προβατίνα, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί κάποιος να «παρενέβη» στα φαγητά.
«Έχει δέκα χρόνια που μαγειρεύει και ήθελαν οι συντοπίτες να το συνεχίσουμε. Ποτέ δεν είχε γίνει κάτι. Υπήρχαν αρνιά, η προβατίνα η βραστή, φράουλες, γλυκά, τόσα και τόσα γλυκά. Κάτι έγινε, το τι, κανείς δεν ξέρει. Αλλοι λένε ότι ήταν το βραστό. Κάθε χρόνο το μαγειρεύει η παπαδιά. Το ξαφρίζει, το πλένει, το βράζει. Χωρίς να ευθύνομαι, ζητάω συγγνώμη. Του χρόνου θα είναι όλα τυποποιημένα. Και όσοι θέλουν ας φάνε…» δήλωσε.

 

Γιορτή για την Ευρώπη και τη Δημοκρατία
Οι εκδηλώσεις για την Ημέρας της Ευρώπης 2024

ΑΘΗΝΑ
Στην Ευρώπη και τη Δημοκρατία, και ειδικότερα, στα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα είναι αφιερωμένη, φέτος, η Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου).
Η ημέρα θα εορταστεί με συζητήσεις και εκδηλώσεις εν όψει των επερχόμενων ευρωπαϊκών εκλογών, τις οποίες διοργανώνουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα την Κυριακή 12 Μαΐου, στην Αθήνα, στο Anassa City Events (12:30-18:00).
Οι επισκέπτες, μεταξύ άλλων, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ευρωπαϊκών οργανισμών που λειτουργούν στην Ελλάδα, όπως ο Οργανισμός της ΕΕ για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA), σε περίπτερα πρεσβειών Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρατικών φορέων νεολαίας, κέντρων Europe DIRECT και ΜΚΟ και να παρευρεθούν στην εκδήλωση βράβευσης των διακριθέντων έργων στον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής «Πάνω απ’ των Άστρων τη Σκηνή, οι έφηβοι ζωγραφίζουν τη Δημοκρατία» της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας.
Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, Μαργαρίτης Σχοινάς, θα συνομιλήσει με νέες και νέους σε εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου, την οποία θα συντονίσει ο Γιώργος Πασπαράκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass