Σκρέκας: Ενισχύουμε τους δεσμούς με Ελβετία

Πολυεπίπεδα επενδυτικά οφέλη για την Ελλάδα

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2024 7:50

ΑΘΗΝΑ
Τη συνεργασία με την Ελβετία σε κρίσιμους τομείς συζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με τον Ελβετό ομοσπονδιακό σύμβουλο και επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικών Υποθέσεων, Παιδείας και Έρευνας, Γκάι Πάρμελιν.

Η δημιουργία ενός Ελληνοελβετικού Επιμελητηρίου και η συνεργασία των δύο χωρών σε τομείς όπως η φαρμακοβιομηχανία, η έρευνα και καινοτομία, η ενέργεια και η διαχείριση υποδομών, αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με τον Ελβετό ομοσπονδιακό σύμβουλο και επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικών Υποθέσεων, Παιδείας και Έρευνας, Γκάι Πάρμελιν. Όπως αναφέρει ο υπουργός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Συναντήθηκα σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον Ελβετό ομοσπονδιακό σύμβουλο και επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικών Υποθέσεων, Παιδείας και Έρευνας, Γκάι Πάρμελιν. Συζητήσαμε για τη συνεργασία μας σε κρίσιμους τομείς όπως η φαρμακοβιομηχανία, η έρευνα και καινοτομία, η ενέργεια, η διαχείριση υποδομών, αλλά και για τη δημιουργία ενός Ελληνοελβετικού Επιμελητηρίου.
Οι δύο χώρες έχουν ήδη ισχυρές οικονομικές σχέσεις με τον συνολικό τζίρο εισαγωγών - εξαγωγών να ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ, ενώ συνεργαζόμαστε στενά σε περισσότερα από 300 ερευνητικά έργα μέσω του Horizon. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με μια ισχυρή οικονομικά χώρα όπως είναι η Ελβετία και να υπάρξουν πολυεπίπεδα επενδυτικά οφέλη για την Ελλάδα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass