ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Στήθος με στήθος ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

* Στις 9 Σεπτεμβρίου η τηλεμαχία των αρχηγών, κόβονται από τις λίστες Μητρόπουλος και Χαϊκάλης

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2015 0:42

ΑΘΗΝΑ

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 10 το βράδυ, θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση όλων των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με την απόφαση της άτυπης διακομματικής.

Η άτυπη Διακομματική κατέληξε σε συμφωνία για «τηλεμαχία» όλων των πολιτικών αρχηγών, αφού προηγουμένως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δήλωσε, διά του εκπροσώπου του, διατεθειμένος να επιφέρει τροποποίηση στο πρόγραμμα της επίσκεψής του στη ΔΕΘ ώστε να «απελευθερωθεί» η ημερομηνία, που θα επιτρέπει σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς -με εξαίρεση τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο- να πάρουν μέρος σε αυτή.

Αν και οι λεπτομέρειες και οι ακριβείς όροι της διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης της 9ης Σεπτεμβρίου, θα οριστικοποιηθούν στη νέα σύσκεψη της άτυπης Διακομματικής (στις 12 σήμερα το μεσημέρι), μέχρι στιγμής υπάρχει συμφωνία στα εξής:

- Θα γίνει στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή

- Ο συντονιστής θα είναι δημοσιογράφος της ΕΡΤ (επικρατέστερος είναι ο Πάνος Χαρίτος)

- Οι δημοσιογράφοι που θα ρωτήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς θα ορισθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είναι πολιτικοί συντάκτες, μέλη της ΕΣΗΕΑ.

- Η τηλεοπτική αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί στη 1.

- Θα υπάρξουν τρεις θεματικές ενότητες και μία ελεύθερη ενότητα. Οι θεματικές ενότητες είναι: Κοινωνικό Κράτος-Δημόσια διοίκηση, Οικονομία-Ανάπτυξη, Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, Εξωτερική Πολιτική.

- Μετά το τέλος και της ελεύθερης ενότητας, κατά την οποία οι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν ερώτηση από όποιο πεδίο κρίνουν, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα κάνει μία τοποθέτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είχαν ήδη συμφωνήσει για το ντιμπέιτ των Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη με επικρατέστερη ημερομηνία την 14η Σεπτεμβρίου.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Εκλογικό «ντέρμπι» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας για την πρώτη θέση στις κάλπες της 20ής Σεπτεμβρίου δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες, με τα δύο κόμματα να λαμβάνουν ακριβώς τα ίδια ποσοστά στην πρόθεση ψήφου.

Σε έρευνα της MRB για λογαριασμό του Star, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ λαμβάνουν από 25,1%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, το Ποτάμι με 4,6%, η Ένωση Κεντρώων με 3,9%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,6 % και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 15%.

Στην εκτίμηση ψήφου για το εκλογικό αποτέλεσμα τα ποσοστά είναι: ΣΥΡΙΖΑ 29,6%, ΝΔ 29,6%, Χρυσή Αυγή 7,2%, Ποτάμι 5,4%, ΚΚΕ 5,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%, ΠΑΣΟΚ 6,1%, Λαϊκή Ενότητα 4,3%, Ένωση Κεντρώων 4,6%, Άλλο 4,7%.

* Ισοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ δείχνει επίσης δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν από 27% στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 6%, το Ποτάμι με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων από 4,5%, η Λαϊκή Ενότητα με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 10,5%.

* Νωρίτερα, δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά έδινε προβάδισμα 0,6% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (24% έναντι 23,4% αντίστοιχα). Στην ίδια έρευνα, τα υπόλοιπα κόμματα μετρήθηκαν ως προς την πρόθεση ψήφου ως εξής: Χρυσή Αυγή 5,1%, Ποτάμι 4,8%, ΚΚΕ 5,2%, ΑΝΕΛ 2%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 4%, Ένωση Κεντρώων 4%, Λαϊκή Συμμαχία 3,4%.

ΚΟΜΜΕΝΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΧΑΪΚΑΛΗΣ

Την τοποθέτηση του Αλέξη Μητρόπουλου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου, «εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί», εισηγείται η επιτροπή συγκρότησης ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντρική Επιτροπή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή αναφέρεται: «Η Επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων των εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη μετά από δύο συνεδριάσεις, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή να μην συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Αττικής ο σύντροφος Αλέξης Μητρόπουλος.

» Μέχρι την πλήρη εκκαθάριση όσων θεμάτων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τον αφορούν, η εισήγηση προς την Κ.Ε. περιλαμβάνει την δυνατότητα να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί».

Η εισήγηση απηχεί τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στην Κουμουνδούρου τόσο για την αποστασιοποίηση που έχει δείξει ο κ. Μητρόπουλος με δηλώσεις του από κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης Τσίπρα όσο και για το αίτημα άρσης της ασυλίας του για καταγγελίες περί φοροδιαφυγή.

Ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος αρνείται τις καταγγελίες και είχε αφήσει αιχμές εναντίον στελεχών της κυβέρνησης Τσίπρα ότι κίνησαν τη διαδικασία για την άρση της ασυλίας του. Στη συνέχεια, ωστόσο, είχε καταγγείλει ότι υπονομεύθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες.

* Το διαζύγιο ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Παύλο Χαϊκάλη είναι γεγονός, καθώς ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις εκλογές.

Ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε πως τελικά ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο υπόλοιπο Αττικής δεν θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ωστόσο, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε πως θεωρεί τον κ. Χαϊκάλη αθώο στην υπόθεση της off shore στην Κύπρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass