ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΘΑΝΟΥ:

Χρειάζεται συνεννόηση για οικονομία και μεταναστευτικό

Τις θέσεις για το προσφυγικό ανέπτυξε ο Σπ.Φλογαΐτης στην άτυπη Σύνοδο των «28»

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2015 20:31

 

 

 

ΑΘΗΝΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση καταβολή 33 εκατομμυρίων ευρώ έως τις 15 Σεπτεμβρίου, προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση της μαζικής εισροής προσφύγων.

Όπως ανέφερε ο Επίτροπος, αρμόδιος για τα θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη συνάντησή του με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου τα χρήματα αυτά αποτελούν μέρος των 450 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει ακόμη περισσότερη χρηματοδότηση με βάση το έργο που παράγεται, είπε ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος έστειλε μήνυμα πως τα μεγάλα ζητήματα της οικονομίας και του προσφυγικού-μεταναστευτικού δεν προσφέρονται για μικροκομματική εκμετάλλευση και για αυτό η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου πρέπει να τα αντιμετωπίσει με σύνεση, υπευθυνότητα και σε πνεύμα εθνικής συνεργασίας.

«Εύχομαι με την καρδιά μου, πλέον ως έλληνας πολίτης, η κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές τις εκλογές να αντιμετωπίσει αυτά τα μεγάλα ζητήματα και τα ζητήματα της οικονομίας, και του προσφυγικού και μεταναστευτικού, με σύνεση και υπευθυνότητα και σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας γιατί, θα συμφωνήσετε μαζί μου, ότι και τα δύο αυτά μεγάλα ζητήματα δεν προσφέρονται για στενόμυαλες κομματικές αντιπαραθέσεις» σημείωσε.

Η κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια ώστε τα μέτρα που αποφασίστηκαν να υλοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό, είπε από την πλευρά της η υπηρεσιακή πρωθυπουργός και τόνισε ότι η Ελλάδα αναμένει και αξιώνει από την ΕΕ τη συνέχεια της στήριξης στην Ελλάδα γιατί η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει τις συνεχώς αυξανόμενες εισροές προσφύγων και μεταναστών.

ΚΟΙΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Επί χρόνια η Ελλάδα επωμίζεται μόνη τη φύλαξη των νοτιοανατολικών συνόρων της ΕΕ, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Φλογαΐτης, ο οποίος συμμετείχε στην άτυπη Σύνοδο των ΥΠΕΞ των «28» για το μεταναστευτικό, το Μέσανατολικό, το θέμα του Ιράν και τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.

Ο υπουργός αναϕέρθηκε στην ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής ευθύνης για την αντιμετώπιση της κρίσης και εξέϕρασε την υποστήριξη της Ελλάδος στην κοινή πρόταση Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας για την αντιμετώπιση της εξωτερικής και της εξωτερικής πτυχής του προβλήματος, εκϕράζοντας την ετοιμότητά της να συμμετέχει σε παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Τόνισε τη δέσμευση της Ελλάδος να τηρεί τις ευρωπαϊκές και διεθνείς υποχρεώσεις της και ζήτησε την αλληλεγγύη και αρωγή όλων των εταίρων προς τα κράτη-μέλη πρώτης υποδοχής, επισημαίνοντας ότι η επίτευξη συμϕωνίας για μία δίκαιη και αναλογική κατανομή των προσϕύγων σε όλες τις χώρες της ΕΕ αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επίτευξη άμεσης και συνολικής συμϕωνίας για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο, με σύγκληση Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το θέμα.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Φλογαΐτης είχε συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ολλανδίας, με τους οποίους, σε άριστο κλίμα, αντάλλαξε απόψεις για την εν εξελίξει μεταναστευτική-προσϕυγική κρίση.

Είχε, επίσης, σύντομη συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας, που μετείχαν στην καθιερωμένη συνάντηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass