ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΟΥΣ

Εστησαν «Καραβάνι» στο Περτούλι οι Σαρακατσαναίοι

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2014 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:49
 
Ολοκληρώθηκε χθες, στο Περτούλι του νομού Τρικάλων, το τριήμερο 34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, με εκατοντάδες συμμετοχές μελών, Συλλόγων της χώρας. Οι πλούσιες εκδηλώσεις του έκλεισαν με την κορυφαία στιγμή του ανταμώματος, την αναπαράσταση των εθίμων του κύκλου ζωής των Σαρακατσαναίων, με την αναβίωση του «Καραβανιού».
Φέτος ήταν αφιερωμένο στην Αλληλεγγύη και στην Ανθρωπιά, αρετές του Έλληνα που ανέδειξε η οικονομική κρίση και ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένες στη σαρακατσάνικη κοινωνία.
Στο μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιβάλλον, του Περτουλίου, οι Σαρακατσάνοι, απέξειξαν πόσο στενή υπήρξε η σχέση τους με τα υψίπεδα της ελληνικής φύσης, όπου διατηρήθηκε η φλόγα της ελευθερίας και ο πόθος της αναγέννησης της ελληνικής φυλής.
Στο πλαίσιο του Ανταμώματος πραγματοποιήθηκε το 3ο Φεστιβάλ Σαρακατσάνικης Νεολαίας και το 3ο Φεστιβάλ Σαρακατσάνικου Τραγουδιού, ο 1ος αγώνας δρόμου 10χλμ αλληλεγγύης και ανθρωπιάς με την ονομασία «ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΑΣ», αφιερωμένος στον αποθανόντα Σαρακατσάνο τραγουδιστή, εθελοντή της Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων κ.α.
Μεταξύ άλλων, στο αντάμωμα χθες, παρευρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Κατσαρός, ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης κ.ά.
Το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, διοργανώνουν οι εξής: Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, Σύλλογος Σαρακατσαναίων ν. Τρικάλων, Σύλλογος Δρομέων ν. Τρικάλων, Αντιπεριφέρεια ν. Τρικάλων. Συμμετοχή είχε και η Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Τρικάλων (ΣΜΥ).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass