ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠ

Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2014 2:29 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:51
Αθήνα
Κλειστή για περίπου μία ώρα παρέμεινε από τις 3.00 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας η οδός Καραγιώργη Σερβίας στο Σύνταγμα, λόγω διαδήλωσης της ΑΔΕΔΥ.
Η κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οποία πήραν μέρος οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου, οι σχολικοι φύλακες και δεκάδες άλλοι διαδηλωτές, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «πανελλαδικής δράσης» που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, με κύριο αίτημα τη κατάργηση του Ν.4250/2014 και την επαναπρόσληψη όλων των διαθεσίμων και απολυμένων υπαλλήλων του Δημοσίου.
Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει πανελλαδική απεργία για τις 9 Ιουλίου σε όλο το Δημόσιο, με αιτήματα την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο και την κατάργηση του μέτρου της διαθεσιμότητας.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΕΜΠ
Εν τω μεταξύ κοντά στον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο βρίσκονται εκ νέου οι φοιτητές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, μετά την νέα αιφνιδιαστική απόφαση που πήραν χθες Δευτέρα, οι διοικητικοί υπάλληλοί του για συνέχιση της απεργίας τους για αόριστο χρονικό διάστημα. Και ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος είχαν αποφασίσει την περασμένη εβδομάδα ότι σταματούν τις κινητοποιήσεις τους αύριο Τρίτη, σήμερα σε μια γενική συνέλευση 40 ατόμων τα 27 από αυτά αποφάσισαν ότι η απεργία συνεχίζεται για αόριστο χρονικό διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος κρατούν κλειστές όλες τις πόρτες του συγκροτήματος κτιρίων στην Πολυτεχνειούπολη, γεγονός που ανεβάζει περισσότερο την ένταση στο χώρο.
Σήμερα , Τρίτη, οι Κοσμήτορες και τα μέλη της διοίκησης του Πολυτεχνείου θα συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Όπως έλεγαν στο Βήμα μέλη της διοίκησης του Ιδρύματος, εάν άρχιζαν αύριο τα μαθήματα το Ίδρυμα, πιθανότατα θα τελείωναν ως την 1η Αυγούστου, καθώς το εξάμηνο πρέπει να τελειώσει ως τις 31 του ίδιου μήνα για να ξεκινήσει το επόμενο.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass