Ανασυνιστώνται και αυτονομούνται υπουργεία με δύο Προεδρικά Διατάγματα

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2015 17:49
    ΑΠΕ-ΜΠΕ      

Με δύο Προεδρικά Διατάγματα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ανασυστάθηκαν και μετονομάστηκαν βασικά υπουργεία.

Συγκεκριμένα, ο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου που είχε συγχωνευθεί με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ανασυνιστάται και μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ακόμη, το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Παράλληλα, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που είχε συγχωνευθεί με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ανασυνιστάται σε υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων μετονομάζεται σε υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που είχε συγχωνευθεί με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανασυνιστάται και το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετονομάζεται σε υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τα Προεδρικά Διατάγματα στα νέα υπουργεία μεταφέρεται το σύνολο των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών, των θέσεων και το προσωπικό των ανασυνιστόμενων υπουργείων.

Με τα ίδια Προεδρικά διατάγματα η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, της οποίας προΐσταται σήμερα ο Γιώργος Βασιλειάδης, μαζί με τους εποπτευομένους από αυτήν φορείς, μεταφέρεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, όπου αναφέρεται υπουργός αρμόδιος για θέματα της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς νοείται πλέον ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Όμως, να σημειωθεί ότι στο Διάταγμα γίνεται λόγος για «υπουργό» αρμόδιο για θέματα της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Ακόμη, η Γενική Γραμματείας Βιομηχανίας του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης και ανασυγκρότησης που είχε μεταφερθεί στο πρώην υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μεταφέρεται στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Σύμφωνα και πάλι με το Προεδρικά Διάταγμα όπου αναφέρεται υπουργός αρμόδιος για θέματα Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, νοείται ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass