Κρέτσου με Τσίπρα: Εμπροσθοβαρές ΕΣΠΑ με εκταμίευση 824 εκ. ευρώ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2015 22:29

 

ΑΘΗΝΑ
Τη δυνατότητα εκταμίευσης από την Ελλάδα 824 εκατ. ευρώ έως το τέλος Οκτωβρίου αξιοποιώντας εμπροσθοβαρώς το ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά και υπολειπόμενα κονδύλια από το ΕΣΠΑ 2007-2013 επιβεβαίωσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική της ΕΕ, Κορίνα Κρέτου.
Η ρύθμιση αυτή, η οποία αναμένεται να εγκριθεί εντός της ημέρας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Για την κυβέρνησή μας, τα κονδύλια από την ΕΕ είναι αντιστάθμισμα στην ύφεση και μοχλός για την άμβλυνση των ανισοτήτων, την απασχόληση και την ανάπτυξη. Γι' αυτό, τα αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να μην σπαταληθούν και να μην αποδυναμωθεί η αναπτυξιακή ροπή τους. Ήδη, μέσα σε δύο μήνες, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2015, κατευθύναμε όλους τους διαθέσιμους εθνικούς πόρους στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, αυξάνοντας τις δαπάνες κατά 1 δισ. ευρώ σε έργα που μέχρι τότε είχαν βαλτώσει» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα, τονίστηκε η αποδοτική συνεργασία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και την αξιοποίηση σχετικών κονδυλίων της τάξης των 450 εκατ. ευρώ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass