ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝ ΟΛΥΜΠΟΥ Κ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα στρατηγική για την προστασία του Ολύμπου

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2015 12:12

 

 

H πρωτοβουλία «Mayors Adapt» (προσαρμογές Δημάρχων) που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει συσταθεί με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους δήμους ώστε να λάβουν άμεσα μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Με γνώμονα την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων για την προστασία του Ολύμπου και των ακτών του Δήμου Δίου – Ολύμπου από τη διάβρωση, που παρουσιάζεται κυρίως στον Πλαταμώνα, στη Λεπτοκαρυά και την Πλάκα, ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος συμμετείχε στις εργασίες του Συνεδρίου, μαζί με τους δημάρχους Εδέσσης Δημήτρη Γιάννου, Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, Συντικής Φώτη Δομουχτσίδη, Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, Ιλίου Χρήστο Παπά, Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη και Καρύστου Ελευθέριο Ραβιόλο. Οι σύνεδροι Δήμαρχοι, μετά το πέρας των εργασιών, υπέγραψαν σύμφωνο ανάληψης πρωτοβουλίας προς ικανοποίηση του βασικού στόχου στρατηγικής της Ε.Ε., για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, με την ανάπτυξη ολοκληρωμένου τοπικού σχεδιασμού αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την κλιματική αλλαγή. Στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθεί το Νέο ΕΣΠΑ 2014 - 2020, οι δράσεις του οποίου θα ενεργοποιηθούν το 2ο εξάμηνο του 2016.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, είχε προγραμματισμένη συνάντηση με το Νομικό Σύμβουλο, αρμόδιο σε θέματα Γεωργίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σάββα Τσιτουρίδη, που επανήλθε στη θέση αυτή από το 2012. Η συζήτηση ήταν εγκάρδια και αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα τα προβλήματα της Χώρας μας από τα Μνημόνια, τα πολιτικά λάθη του εγγύς παρελθόντος και τις προοπτικές εξόδου από την Κρίση. Επίσης, ο κ. Τσιτουρίδης επεσήμανε την συλλογική προσπάθεια που, καθυστερημένα, καταβάλει η Ελλάδα για να «σωθούν» 800 εκατομμύρια ευρώ από το υπό εξέλιξη πρόγραμμα έργων ανάπτυξης της υπαίθρου, στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος μας με τρία εγκεκριμένα έργα ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ..

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάββας Τσιτουρίδης ήταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που ενέταξε τον τότε Δήμου Δίου στην κατηγορία ΟΠΑΑΧ (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου) ως ορεινό αγροτικό Δήμο, και επωφελήθηκε σημαντικών χρηματοδοτήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass