ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΣΑΝ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ, ΕΝΩ Η ΤΥΧΗ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ

Ο κακός μας ο καιρός…

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2015 0:55



ΑΘΗΝΑ
Έναν νεκρό, μία αγνοούμενη, μια τραυματία και τεράστια προβλήματα προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα. Πνίγηκαν και πάλι περιοχές της δυτικής Αττικής, κυρίως στο Καματερό και το Μενίδι, ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν σε Ηλεία και Αχαΐα. Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, μόνο στην Αττική δέχθηκε σχεδόν 600 κλήσεις.
Συγκεκριμένα:
Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό μιας γυναίκας που αγνοείται στο Καματερό ενώ όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία νεκρός είναι ο 40χρονος που μεταφέρθηκε μαζί με τη μητέρα του σε νοσοκομείο από το Μενίδι.
Συγκεκριμένα στις 2.15 το μεσημέρι ΙΧ αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής στην συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής Κοζάνης στο Μενίδι με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν ο 40χρονος οδηγός και η 70χρονη μητέρα του. Πολίτες κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν αλλά ο άνδρας δεν είχε τις αισθήσεις του και σύμφωνα με το ΕΚΑΒ άφησε την τελευταία του πνοή καθοδόν για το νοσοκομείο Αγία Όλγα. Η 70χρονη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο και νοσηλεύεται στο γενικό κρατικό νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.
Λίγο αργότερα ο σύζυγος της γυναίκας που αγνοείται στο Καματερό κατήγγειλε στην αστυνομία ότι δεν μπορούσε να βρει πουθενά την γυναίκα του . Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Πυροσβεστικής και οι πυροσβέστες βρήκαν το αυτοκίνητο της γυναίκας το οποίο είχε παρασυρθεί από το ρέμα Πικροδάφνης . Η γυναίκα όμως δεν έχει βρεθεί πουθενά και οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό της.
Στην Πετρούπολη λαχτάρησε μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία πήγε να παραλάβει τον εγγονό της από το σχολείο. Παρασύρθηκε από τα νερά και χρειάστηκε η επέμβαση των περαστικών για να την απεγκλωβίσουν, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.
Στο Χαϊδάρι αναποδογύρισαν αυτοκίνητα και κινδύνευσαν οδηγοί.
Κλιμάκια υπαλλήλων της Περιφέρειας διενεργούν αυτοψίες στα σημεία που υπάρχουν προβλήματα.
Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα σε όλη την Ελλάδα, με καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες, ενώ η ΕΜΥ προβλέπει επιδείνωση του καιρού αφού έρχονται να προστεθούν και χαλαζοπτώσεις κατά τόπους, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια.
Προβλήματα προκλήθηκαν σε περιοχές της Αττικής από τη δυνατή βροχή που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην Ελευσίνα, το Καματερό, τα Λιόσια, το Μενίδι, την Πετρούπολη και τη Ν. Ιωνία.
Μεταξύ άλλων παρατηρήθηκε και ανεμοστρόβιλος στα βόρεια προάστια της Αθήνας, στην περιοχή ανάμεσα στα Τουρκοβούνια και το Π. Ψυχικό.
Η Πυροσβεστική έλαβε εκατοντάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια, καταστήματα και σπίτια.
Στο Καματερό κατέρρευσε παλιό ακατοίκητο σπίτι, που βρισκόταν δίπλα στο ρέμα της περιοχής. Σημειώνεται ότι το κτίριο είχε εκκενωθεί από πέρσι, με ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής που είχε διαβλέψει τον υψηλό κίνδυνο για μια τέτοια εξέλιξη.
Η Περιφέρεια Αττικής είχε προβεί σε παρεμβάσεις υποστήριξης του κτιρίου.
Οι περισσότεροι απεγκλωβισμοί οδηγών ΙΧ έχουν γίνει κυρίως στην περιοχή των Λιοσίων, ενώ έγκαιρη ήταν η επέμβαση των αρχών για τον απεγκλωβισμό ενός αγοριού στην Πετρούπολη.
Στην Ελευσίνα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από ΙΧ αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών, λόγω πλημμύρας στους δρόμους της περιοχής.
Παράλληλα, η Πυροσβεστική δέχθηκε, στη διάρκεια της νύχτας, δέκα κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων από σπίτια σε Ελευσίνα, Μενίδι, Σαλαμίνα, Πεντέλη και Καλλιθέα.
Η ΣΑΜΟΣ
Με την πρώτη νεροποντή που έπεσε στην πόλη της Σάμου φάνηκαν οι κακοτεχνίες του έργου της ανακατασκευής της παραλιακής. Μαγαζιά πλημμύρισαν στα σημεία που δεν υπήρχε δυνατότητα απορροής των ομβρίων υδάτων λόγω του ότι έχει υπερυψωθεί ο εσωτερικός πεζόδρομος και τα καταστήματα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με το δρόμο.
Τα φρεάτια αν και δεν ήταν βουλωμένα δεν κατάφεραν να απορροφήσουν τους τόνους του νερού και προφανώς θα πρέπει να γίνουν συμπληρωματικές εργασίες.
Η ΚΩΣ
Πλημμύρισε η Κως από την έντονη βροχόπτωση. Ακόμα σε αρκετά σημεία τόσο στην πόλη της Κω όσο και στα χωριά (κυρίως στο Ζηπάρι) υπήρξε πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων καθώς οι δρόμοι είχαν γεμίσει κλαδιά και διάφορα αντικείμενα τα οποία κατέβαζαν τα ορμητικά νερά των ποταμών.
Αρκετά μαγαζιά και σπίτια πλημμύρισαν με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις, σύμφωνα με το Kos24.
ΗΛΕΙΑ- ΑΧΑΪΑ
Αίτημα για να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης οι δήμοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας έστειλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από νωρίς σήμερα το πρωί πολλές περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας.
Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, εξαιτίας των συνεχών και έντονων καταιγίδων έχουν πλημμυρίσει μεγάλες εκτάσεις των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε κατοικίες και καταστήματα, καθώς και σε υποδομές, όπως σε κεντρικούς αγωγούς ύδρευσης και στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. Ακόμη, λόγω των πλημμυρών έχουν προκληθεί ζημιές σε θερμοκήπια και σε καλλιέργειες, καθώς και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass