ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 50 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ

Μικρές αυξήσεις σε 314.000 δημοσίους υπαλλήλους

Δημοσίευση: 06 Νοε 2015 0:23


ΑΘΗΝΑ
Μικρές αυξήσεις της τάξης από 30 ως 50 ευρώ για περίπου 314.000 δημοσίους υπαλλήλους προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο στο Δημόσιο.
Μιλώντας στον Real FM ανέφερε πως βάσει του σεναρίου που έχει επεξεργαστεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν θα υπάρξουν μειώσεις στους κατώτατους μισθούς και για ορισμένους θα υπάρξουν μικρές αυξήσεις το 2016 - με την δαπάνη να καλύπτεται από τη σταδιακή απομείωση ορισμένων άλλων μισθών.
Πρόσθεσε δε πως στόχος είναι να "ξεπαγώσουν" οι τριετίες από την 1η Ιανουαρίου, ωστόσο έκανε λόγο για αποσύνδεσή τους από τα μισθολογικά κλιμάκια.
Σχετικά με τις δαπάνες του Δημοσίου, ο κ Βερναρδάκης είπε πως έχει γίνει σημαντική μείωση μισθών και περικοπή δαπανών και τόνισε ότι το Δημόσιο αυτά τα πέντε χρόνια έχει χάσει 350.000 υπαλλήλους, με αποτέλεσμα όλες οι δομές να είναι υποστελεχωμένες σε τραγικό βαθμό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Όταν έχει μειωθεί το 30% των υπαλλήλων και 30% των μισθών σε όσους έχουν απομείνει μιλάμε για δραματική μείωση. Αυτό που πρέπει να συνηθίσουμε είναι ότι μειώνουμε εξοικονομούμε αλλά όλη αυτή η εξοικονόμηση πρέπει να πηγαίνει κάπου παραγωγικά. Πρέπει να μπούμε σε μία λογική αναδιανομής οπωσδήποτε" σημείωσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass