ΟΡΓΗ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ

Αποπομπή Φίλη ζητεί η Νέα Δημοκρατία

Δημοσίευση: 10 Νοε 2015 0:22

ΑΘΗΝΑ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με απόφαση Μεϊμαράκη, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων, ρωτώντας αν θα αποπεμφθεί ο υπουργός για τη συγκεκριμένη του αναφορά.

Οι βουλευτές της ΝΔ σημειώνουν ότι η γενοκτονία έχει αναγνωρισθεί από τη Βουλή με νόμο το 1994, ενώ τονίζουν ότι η θέση αυτή αποτελεί εθνική πολιτική που ουδέποτε έχει αμφισβητηθεί από Έλληνα αξιωματούχο.

Τονίζουν ότι το Σεπτέμβριο του 2014, με το νόμο 4285, ποινικοποιήθηκε η άρνηση των  γενοκτονιών, που έχουν αναγνωρισθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και καταλογίζουν στον κ. Φίλη ότι αμφισβήτησε με την αναφορά του ως μέλος της κυβέρνησης ότι υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων.

Όπως υποστηρίζουν, η δήλωση του κ. Φίλη υπονόμευσε την πολιτική της χώρας στο συγκεκριμένο θέμα και αξιοποιήθηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ.

ΟΡΓΗ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ

Εν τω μεταξύ "ο χρόνος περνάει. Οι ευθύνες πολιτικών και υπηρεσιακών αρμοδίων μεγαλώνουν και βαραίνουν. Σε λίγο θα είναι ασήκωτες" αναφέρει ο Γιώργος Κουμουτσάκος, με ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία δημοσιεύει φωτογραφία που δείχνει τα πρόσωπα των δραστών της επίθεσης, όπως υποστηρίζει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους για την επίθεση στον βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί τέσσερα άτομα, μεταξύ αυτών και ο άνδρας με το τζόκεϊ καπέλο, που δείχνουν αρκετές φωτογραφίες να χτυπά τον κ. Κουμουτσάκο.

Σημειώνεται πως 24χρονος νεαρός ,ο οποίος συνελήφθη για την υπόθεση, έχει αφεθεί ελεύθερος μέχρι να οριστεί ημερομηνία για τη δίκη.

Αρνήθηκε πως ανήκει στην ομάδα που επιτέθηκε στον κ. Κουμουτσάκο και υποστήριξε πως ήθελε να τον προστατεύσει, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά πως τον καθυστερούσε για να του επιτεθούν.

Κατάθεση "δείχνει" Κασιδιάρη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κυριακάτικου Έθνους, μια κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα "καίει" τον Ηλία Κασιδιάρη καθώς τον καταγγέλλει ως τον ηθικό αυτουργό που είχε το γενικό πρόσταγμα στην επίθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κατάθεση του μάρτυρα που έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία αναφέρει ότι άκουσε τον υπόδικο βουλευτή να στοχοποιεί τον συγκεκριμένο βουλευτή αλλά και να κηρύσσει τη λήξη της επίθεσης.

Περιγράφει ότι είδε τον 24χρονο συλληφθέντα να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των παμποντιακών σωματείων, αρκετή ώρα πριν από την απρόκλητη επίθεση. Πιο συγκεκριμένα, ο μάρτυρας φέρεται να δηλώνει πως άκουσε τον βουλευτή της ΧΑ να λέει "Αφήστε τους άλλους. Αλλά πιάστε τον Κουμουτσάκο".

Για "νέες αθλιότητες ΜΜΕ και ψευδομαρτύρων" κάνει λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης και προανήγγειλε την κατάθεση αγωγής κατά της εφημερίδας και "όλων όσων αναπαράγουν τις εν λόγω αθλιότητες".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass