ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Συναντήσεις Θεοδωράκη-Λεβέντη με Φερχόφστατ

Δημοσίευση: 10 Νοε 2015 0:25

ΑΘΗΝΑ

Γεύμα εργασίας είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον ηγέτη των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφστατ. Στο γεύμα συμμετείχε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, καθώς μεγάλο μέρος της συζήτησης απασχόλησε το θέμα των προσφύγων.

Ο Φερχόφστατ εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκό σχέδιο που θα οδηγήσει την οικονομία στην ανάκαμψη αλλά οι Θεσμοί και η κυβέρνηση εξακολουθούν να προσεγγίζουν την ελληνική οικονομική κρίση με λογιστικό μόνο τρόπο οδηγώντας την και πάλι σε αδιέξοδο.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε ότι θα ήταν καλό η οικονομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου να ενημερώνεται και τελικά να ελέγχει τη δράση των Θεσμών αλλά και των Ελλήνων υπουργών σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, κάτι που όπως είπε, θέλει και ο κ.Τσίπρας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, στη Δημόσια Διοίκηση, τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, την γεωργική παραγωγή, την Παιδεία αλλά όπως επεσήμανε η «κυβέρνηση έχει κλειστά τα αυτιά της και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πώς να βολεύει τα δικά της παιδιά».

Μεγάλο μέρος της συνάντησης ήταν για το προσφυγικό όπου ο Φερχόφστατ συμφώνησε με την πρόταση του Ποταμιού για μια Συνάντηση Κορυφής στη Θεσσαλονίκη στην οποία θα συμμετέχουν οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί, ηγέτες που εμπλέκονται άμεσα στο προσφυγικό και βέβαια η Τουρκία.

«Δεν είναι θέμα Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης ενώ ο κ. Φερχόφστατ επεσήμανε ότι η κακή διαχείριση των προσφυγικών ροών έχει δημιουργήσει μείζον θέμα στην ΕΕ.

«Έχει ξυπνήσει τα συντηρητικά αντανακλαστικά των λαών και θα καθυστερήσει όλες τις διαδικασίες ενοποίησης της Ευρώπης» είπε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος στην προσπάθεια του να βοηθήσει τους πρόσφυγες που καταφθάνουν κατά χιλιάδες στην πόλη και ζήτησε μεγαλύτερη εμπλοκή της Ευρώπης στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Δεν μπορούμε μόνοι μας, κανείς δεν μπορεί μόνος του» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καμίνης ο οποίος αποκάλυψε ότι είναι σε συνεννόηση με δημάρχους άλλων ευρωπαϊκών πόλεων για τον σχεδιασμό κοινών δράσεων.

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι ευρωβουλευτές του Κινήματος Μίλτος Κύρκος και Γιώργος Γραμματικάκης, τα στελέχη του Κινήματος Δημήτρης Τσιόδρας και Αθηνά Δρέττα, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου της Επιτροπής Διαλόγου και η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων και ΜΜΕ Οντίν Λιναρδάτου.

ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΕΝΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ

Με τον Φερχόφστατ συνατήθηκε ο Λεβέντης

ΑΘΗΝΑ

Τα «εννέα σημεία» της Ένωσης Κεντρώων για την επανεκκίνηση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας ανέπτυξε ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης στον Γκι Φερχόφστατ, πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, με τον οποίο συναντήθηκαν χθες .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του της Ένωσης Κεντρώων, «ο κ. Φερχοφστατ συμφώνησε στην αναγκαιότητα υπεράσπισης των δομικών μεταρρυθμίσεων και της αυτοκάθαρσης που προτείνει η Ένωση Κεντρώων και υποσχέθηκε να θέσει το θέμα της υποστήριξης των εννέα κομβικών μεταρρυθμίσεων ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Ο κ. Λεβέντης «εστίασε ιδιαίτερα στην ανάγκη αυτοκάθαρσης τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στην ανάγκη να υπάρξει για τα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια μορατόριουμ πληρωμών των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας οι οποίες δέον να μετακυλιστούν πέραν της πενταετίας με μηδενικό επιτόκιο», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση και προστίθεται:

«Εξίσου σημαντικό ρόλο απέδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στον επαναπατρισμό των 130 δισ. ευρώ, καταθέσεων Ελλήνων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τράπεζες του εξωτερικού, οι οποίες πρέπει να επιστρέψουν εντός του επόμενου εξαμήνου χωρίς κυρώσεις, προκειμένου να σταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα και να μπορέσει να συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας μέσω εσωτερικών επενδύσεων σε ποσοστό 30 με 40% των εισερχόμενων κεφαλαίων».

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε επίσης ότι θεωρεί το σχηματισμό μιας οικουμενικής κυβέρνησης στις αρχές του 2016 τη μοναδική λύση για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, προκειμένου να ανακτήσει την αξιοπιστία της και διαβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμος να στηρίξει μια τέτοια λύση και να συμμετάσχει σ’ αυτήν, εφόσον υπάρξει δέσμευση ως προς την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ήτοι τα κομβικά «εννέα σημεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass