ΣΙΑΤΡΑΣ, ΖΩΚΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Επισκέφθηκαν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Δημοσίευση: 10 Νοε 2015 8:07

 

Οι πολιτευτές της Ένωσης Κεντρώων της Λάρισας, Αποστόλης Σιάτρας, Δαμιανός Ζώκας και Γιώργος Αναγνωστόπουλος, επισκέφθηκαν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Λάρισας όπου συναντήθηκαν με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του ΣΔΕ κ. Τράντα. Μεταξύ άλλων υπογράμμισαν πως είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, η πλειονότητα των οποίων χρειάζονται πολιτική βούληση για να λυθούν. Όπως ανέφεραν, «το πρόβλημα ξεκινάει με τους υποψήφιους μαθητές του ΣΔΕ που δεν έχουν απολυτήριο Λυκείου, καθώς δεν υλοποιούνται συχνά προγράμματα ελληνομάθειας και σχεδόν ποτέ ενισχυτικά μαθήματα για την προετοιμασία κρατουμένων που θα δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση απολυτηρίου δημοτικού. Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές του γυμνασίου να είναι μεν αρκετοί, αλλά θα μπορούσαν να είναι πολλοί περισσότεροι. Τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί, καθώς οι τάξεις του γυμνασίου στερούνται κάποιων ειδικοτήτων που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του για την οποία έχουν επιστρατευθεί και εθελοντές εκπαιδευτικοί μετά από προσπάθεια του διευθυντή του ΣΔΕ κ. Τράντα». Επίσης τόνισαν πως «Το Υπουργείο Παιδείας δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει την πολύπλευρη ανάπτυξη και ένταξη των μαθητών αυτών οι οποίοι επιθυμούν να αλλάξουν στάση ζωής, όταν αποφυλακιστούν και βρεθούν στην κοινωνία μας ως ελεύθεροι άνθρωποι. Ένα ακόμα ζήτημα είναι η δημιουργία πιλοτικού Λυκειακού τμήματος στις φυλακές της Λάρισας. Με δεδομένο ότι ο χώρος υπάρχει και το κόστος θα είναι πάρα πολύ μικρό, όπως επίσης και το γεγονός ότι αρκετοί μαθητές έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους πέρα από τα δύο χρόνια που διαρκεί το γυμνάσιο (ήδη 10 μαθητές παρακολουθούν χωρίς κανένα κίνητρο άτυπο τμήμα λυκειακής τάξης), το θέμα της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των φυλακισμένων με γνώμονα την ένταξή τους αργότερα στην κοινωνία ένα μείζον θέμα το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συνέχιση της εκπαίδευσής τους».

Οι πολιτευτές της Ένωσης Κεντρώων δεσμεύτηκαν να προωθήσουν το θέμα στον βουλευτή Λάρισας κ. Κατσιαντώνη, αλλά και στον υπεύθυνο παιδείας της Ένωσης Κεντρώων ώστε να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση των προβλημάτων. Τέλος δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις κτιριακές εγκαταστάσεις και την οργάνωση που υπάρχουν στο ΣΔΕ των φυλακών Λάρισας και χαιρετίζουν την φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλουν ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν ακόμα καλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες στους μαθητές, με σκοπό την ένταξή τους στην κοινωνία αργότερα, αλλά και τη δημιουργική απασχόληση κατά τη διάρκεια της κράτησής τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass