ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΟΣΚΑΣ

Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης-Πανούση

* Ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική, λέει ο πρώην υπουργός

Δημοσίευση: 12 Νοε 2015 1:02

ΑΘΗΝΑ

Σκληρή απάντηση δίνει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτης Γιάννης Πανούσης στην κίνηση της κυβέρνησης να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για ενδεχόμενη παραβίαση απορρήτου από τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων που αφορούν συνομιλίες πολιτικών στελεχών με ποινικούς ή πρόσωπα καταδικασμένα για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Ο κ. Πανούσης κάνει λόγο για ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική από την πλευρά της κυβέρνησης, και δεν απομένει -όπως λέει- να τον συλλάβουν «με τις ευλογίες» των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης, λέει πως είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό πως «ή θα απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των Αριστερών του τίποτα ή θα χαθεί μαζί τους».

Η ανακοίνωση Πανούση έχει ως εξής: «Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν 'γιατί πήγες τώρα' και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.

» Δεν απομένει σ' αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τί μου θυμίζει; τί μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;).

» Αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου.

» Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά).

» Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ' απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των 'Αριστερών του τίποτα....' ή θα χαθεί μαζί τους.

» Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις.

» ΥΓ1 Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις 'τρακατρούκες' των -κατά Λένιν- 'χρήσιμων ηλιθίων'

» ΥΓ2 Δεν αισθάνομαι μόνος σ' αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να' χω απέναντι μου το Κράτος (και το Παρακράτος;).

» Καθηγητής Γιάννης Πανούσης»

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ

Την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της σχετικά με τις καταγγελίες του περί απειλών κατά της ζωής του.

Αυτό αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή, έπειτα από αίτημα που είχαν υποβάλει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Από την κατάθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, θα κριθεί αν είναι αναγκαίο ή μη, η κλήτευση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, μετά τις καταγγελίες του κ. Πανούση.

Οι υπουργοί ζητούν να ερευνηθούν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα παραβίασης απορρήτου μυστικών εγγράφων και υπηρεσιών, υπεξαγωγή εγγράφων κ.λπ.

Όπως διευκρινίστηκε από τον κ. Παρασκευόπουλο τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύονται διάλογοι που έχουν το χαρακτήρα απορρήτου και ως εκ τούτου ζήτησαν από την κ. Γκουτζαμάνη να διερευνηθούν οι ευθύνες όλων που αναπαράγουν τα έγγραφα και τους υποτιθέμενους διαλόγους.

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες, ότι δημοσιεύονται κείμενα διαλόγου, ούτε εμείς γνωρίζουμε τι είναι αληθινό και τι όχι. Και αυτό δημιουργεί προβλήματα στην έννομη τάξη και ζητήσαμε να ερευνηθεί», ανέφερε υπουργός Δικαιοσύνης, εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου.

Τόσο ο κ. Παρασκευόπουλος, όσο και ο κ. Τόσκας, δήλωσαν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και πρόσθεσαν πως πιστεύουν ότι θα διερευνηθούν τα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί και δημιουργούν τεράστια προβλήματα ασφαλείας.

ΟΡΓΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Την έντονη αντίδραση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου, που είχε καταθέσει και ερώτηση σχετικά με τις καταγγελίες του κ. Πανούση, προκάλεσε η αντικατάσταση του στην Επιτροπή Θεσμών από τον βουλευτή του κόμματος Βασίλη Κόκκαλη.

«Αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί αντικαταστάθηκα, ενώ κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, ζήτησα να διαλευκανθούν οι καταγγελίες Πανούση. Η αλήθεια σώζει. Πρέπει όλα τα ντοκουμέντα να δουν το φως της δημοσιότητας», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του.

Γεροβασίλη: Κάποιοι θέλουν να πλήξουν τη χώρα

Εκτενή αναφορά με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη από την κυβερνητική εκπρόσωπο στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

«Κάποια γεγονότα, ο τρόπος με τον οποίο κάποιος τα εκμεταλλεύεται, δείχνει και τον στόχο. Επομένως, εδώ είναι μία στιγμή ιδιαίτερη για τη χώρα και ιδιαίτερη για τη διαπραγματευτική μας προσπάθεια. Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι θέλουν να πλήξουν και την προσπάθεια και τη χώρα στ’ αλήθεια προκειμένου οι ίδιοι να επιβληθούν ξανά στην εξουσία», δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν τέτοια σενάρια σε κάποιους κύκλους ανθρώπων. Αυτό δεν είναι καινούργιο έρχεται από παλιά και κάθε φορά με μια αφορμή εμφανίζεται και συμβαίνουν αυτά τα οποία βλέπουμε να συμβαίνουν. Είναι επικίνδυνα παιχνίδια αυτά και είναι επικίνδυνα όχι γιατί κινδυνεύει ή απειλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ή η κυβέρνηση από αυτά, αλλά γιατί απειλείται η ίδια η πολιτική και η κοινωνική ζωή της χώρας και θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο ευαίσθητοι απέναντι σε όλο αυτό και τον τρόπο με τον οποίο διατυπώνουμε τον πολιτικό μας λόγο. Αυτά είναι επικίνδυνα σενάρια».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Κρίση πανικού στον κ. Τσίπρα και το περιβάλλον του, αποκαλύπτει η εμφάνιση δύο υπουργών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου», δήλωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο γραμματέας ΚΟ της ΝΔ είπε ότι οι δύο υπουργοί αντί να απαντήσουν επί της ουσίας, προσπαθούν να μπλέξουν στη διαδικασία και να εκτρέψουν την έρευνα.

«Ουσιαστικά επιχειρούν θρασύτατη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Αναπτύσσουν απόπειρα εκφοβισμού όσων γνωρίζουν την αλήθεια. Λειτουργούν τραγελαφικά, αλλά και ενοχικά», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα, σε μια δημοκρατική χώρα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τους τρομοκράτες "πολιτικούς κρατούμενους".

«Το συμπέρασμα είναι ένα: Σάπιο το "βασίλειο του ΣΥΡΙΖΑ"», συμπλήρωσε ο γραμματέας ΚΟ της ΝΔ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass