ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Β. Μεϊμαράκης: Δεν θα ψηφίσω νέα φορολογικά μέτρα

* Η φοροδοτική δυνατότητα των αγροτών έχει εξαντληθεί * Δεν αλλάζει όνομα το κόμμα, θα επαναφέρω τον πυρσό * Δεν συμμετέχω σε μάχη γενεών αλλά σε μάχη ιδεών * Την άνοιξη το Συνέδριο * Συλλογική απόφαση για τις εσωκομματικές αλλαγές

Δημοσίευση: 14 Νοε 2015 1:17

 

Ξεκάθαρη η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη την Πέμπτη το βράδυ από τη Λάρισα, μιλώντας σε πυκνό ακροατήριο στελεχών και φίλων του κόμματος στο «Διβάνη», όπου δήλωσε ότι «η ΝΔ αποτελεί πόλο πολιτικής σταθερότητας για τη χώρα».

Αναφερόμενος στο αγροτοκτηνοτροφικό ζήτημα τόνισε ότι φοροδοτική ικανότητα αγροτών και κτηνοτρόφων εξαντλείται και εκτίμησε ότι αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση σε ένα-ενάμιση χρόνο ο πρωτογενής τομέας θα έχει αφανιστεί.

Ο Β. Μεϊμαράκης που περιόδευε Πέμπτη και Παρασκευή στη Θεσσαλία στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 22ας Νοεμβρίου, υπογράμμισε ότι η ΝΔ ψήφισε στόχους και χρονοδιαγράμματα η υλοποίηση των οποίων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και ξεκαθάρισε ότι όταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει αυτά τα σκληρά μέτρα που θα φέρουν την υπογραφή της στη Βουλή «δεν θα ψηφίσει κανένα φορολογικό μέτρο».

Αναφερόμενο στο αγροτοκτηνοτροφικό ζήτημα ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Εμείς το 2013 κάναμε ένα νομοσχέδιο, που πιστεύουμε ότι μετέχουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στην οργανωτική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά τώρα η φοροδοτική τους ικανότητα εξαντλείται, δεν μπορεί να πάει παραπάνω. Εάν πάει παραπάνω είναι δεδομένο ότι θα αφανιστεί ο πρωτογενής τομέας, δηλαδή σε ένα χρόνο, ενάμιση, δεν θα υπάρχει κτηνοτρόφος, δεν θα υπάρχει γεωργός και θα διαλυθεί και ο μεταποιητικός κλάδος που είναι γύρω από την πρωτογενή οικονομία. Ταυτόχρονα, δεν ξέρω και πόσο εθνικό είναι αυτό, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή η διάλυση θα στρέψει τον Έλληνα καταναλωτή σε ανταγωνιστικά ξένα προϊόντα χειρότερης ποιότητας, που θα είναι όμως φθηνότερα από τα ελληνικά. Και δεν ξέρω ποιον εξυπηρετεί η πολιτική Τσίπρα τελικά, γιατί κι αυτό πρέπει να μας απασχολήσει».

Ξεκάθαρος υπήρξε και στο ζήτημα των εθνικών θεμάτων ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος ασκώντας σκληρή κριτική στον Αλ. Τσίπρα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι από το όχι σε όλα πέρασε στο ναι σε όλα, με μεγάλο κίνδυνο ακόμη και για τα εθνικά μας θέματα, όπως παρατήρησε. «Ξεκαθάρισα πως παρά την οικονομική κρίση δεν θα δεχτούμε εκπτώσεις στις πάγιες εθνικές μας θέσεις. Έχω καλέσει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας δε τα περί «αριστερής κοινωνικής ευαισθησίας» ανέφερε ότι πρόκειται περί «μύθου» και τόνισε: «Κοινωνική πολιτική δεν γίνεται με δανεικά. Η ιδεολογία της ΝΔ στηρίζεται στην ανάπτυξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας καθώς και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Μόνο με δυνατή οικονομία επιτυγχάνεται αξιόπιστη κοινωνική πολιτική. Η ΝΔ ως κυβέρνηση κατάφερε και το έκανε πράξη αυτό, ακόμη και σε δύσκολες συγκυρίες. Αυτό εγγυώμαι πως θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Η ΝΔ είναι πόλος σταθερότητας της χώρας μας.

Και από τη Λάρισα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής ονόματος του κόμματος και έκανε γνωστή την πρόθεσή του να εισηγηθεί στο Συνέδριο την επαναφορά του «κλασικού πυρσού» ως σήμα του κόμματος, καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο. «Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Νεοδημοκράτες. Δεν πιστεύω στην αλλαγή του ονόματος όπως εισηγούνται άλλοι και θα ξανανάψω τη δάδα!» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά δε στη δική του υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ ο κ Μεϊμαράκης υπενθύμισε ότι ηγήθηκε της ΝΔ σε μία πολύ δύσκολη στιγμή. «Ρίχτηκα στη μάχη, γιατί έχω μάθει να δίνω μάχες με το κόμμα που υπηρέτησα από την πρώτη στιγμή. Ήμουν πάντα στη ΝΔ και στα καλά και στα άσχημα» τόνισε, ενώ αναφερόμενος εμμέσως αλλά σαφώς στις «ηλικιακές» διαφορές μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία, σχολίασε: «Δεν συμμετέχω σε μάχη γενεών αλλά σε μάχη ιδεών. Σκοπός μου είναι να είναι η ΝΔ ενωμένη την επομένη των εσωκομματικών εκλογών».

Τον πρόεδρο της ΝΔ προλόγισαν με σύντομες τοποθετήσεις τους οι βουλευτές Λάρισας του κόμματος Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας, ενώ την ομιλία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων: ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο βουλευτής Καρδίτσας Κ. Τσιάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημ. Παπαδημόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Β. Παπαλέξης, οι αντιπεριφερειάρχες Μαρία Μαμάρα και Κ. Δεσπόπουλος, η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου, ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών Χρ. Σιδερόπουλος, οι πρώην βουλευτές Γ. Παπαδημόπουλος, Ηλ. Βλαχογιάννης και Ν. Λέγκας, ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων και πολιτευτής Κ. Τζανακούλης, ο πρώην νομάρχης Λουκάς Κατσαρός, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Λάρισας Δημ. Πολύζος, η πολιτευτής Στ. Μπίζιου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος στελεχών και φίλων του κόμματος.

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΝΟΔΕ

Πριν την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ προήδρευσε συνεδρίασης της διευρυμένης ΝΟΔΕ Λάρισας παρουσία των βουλευτών Λάρισας Μάξιμου Χαρακόπουλου και Χρ. Κέλλα και Καρδίτσας Κώστα Τσιάρα, καθώς και του προέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας Βαγγέλη Παπαλέξη.

Κατά πληροφορίες στον κ. Μεϊμαράκη τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με τον σχεδιασμό που έχει για την εσωτερική οργάνωση του κόμματος και όπως απάντησε έχει συγκεκριμένο πλάνο το οποίο προσεγγίζει κατά πολύ την εσωτερική οργάνωση που είχε το κόμμα την περίοδο 2000-2004 αλλά με επικαιροποιήσεις. Ωστόσο επιφυλάχθηκε να προχωρήσει σε αναλυτική τοποθέτηση, ακολουθώντας την τακτική που μέχρι σήμερα έχει ακολουθήσει δηλαδή κρατώντας «αποστάσεις» από τα εσωκομματικά και υπογραμμίζοντας κυρίως τη διάσταση της θεσμικής ιδιότητας που έχει ως πρόεδρος του κόμματος που συνοδεύεται γύρω από τοποθετήσεις για ευρύτερα πολιτικά ζητήματα. Όπως είπε και στα μέλη της ΝΟΔΕ οι προτάσεις του για την πλατφόρμα διαχείρισης του κόμματος θα κατατεθούν στο Συνέδριο, το οποίο θεωρεί αναγκαίο και τοποθετεί την άνοιξη-αναλόγως βεβαίως και με τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις-προκειμένου βάσει αυτής να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις.

Τόνισε δε επίσης ότι μέλημα της ΝΔ θα πρέπει να είναι να δοθεί και ιδιαίτερη βαρύτητα στην ιδεολογική της στρατηγική προκειμένου να έχει «όπλα» στη «μάχη» της με την Αριστερά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass