ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΑΑΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εκλογές σε κλίμα δυσαρέσκειας

* Δεν κατέρχονται τοπικοί υποψήφιοι

Δημοσίευση: 14 Νοε 2015 21:30

Μέσα σε παράξενο... κλίμα που θεωρείται βαρύ και χωρίς τη συμμετοχή υποψηφίων από το Παράρτημα Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας ξεκινούν σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της κεντρικής διοίκησης.

Σαν 9ο εκλογικό τμήμα έχει ορισθεί το Παράρτημα Λάρισας (Λαπηθών 6, 4ος όροφος). Οι ώρες ψηφοφορίας είναι από 07:00 το πρωί έως 7:00 το απόγευμα.

Στις εκλογές τη φετινή χρονιά, ήρθαν κυριολεκτικά τα πάνω κάτω καθώς αυτές που γινόταν για τα παραρτήματα ουσιαστικά «καταργούνται» και τα Διοικητικά Συμβούλια θα διορίζονται από την κεντρική διοίκηση των Αθηνών... Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις στο παράρτημα της Λάρισας που με 1360 περίπου μέλη του είναι από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος προφανώς σε μια ένδειξη «βουβής διαμαρτυρίας» δεν κατεβάζει φέτος υποψήφιους στις εκλογές, περιμένοντας τους διορισμούς... Οι εκλογές για την Κεντρική Διοίκηση καθιερώθηκαν το 1992, ενώ μέχρι τότε τη διοίκηση διόριζε ο εκάστοτε υπουργός Άμυνας. Για τα παραρτήματα που είναι 10 στην Ελλάδα ενώ δεν προβλέπονταν εκλογές οι εκάστοτε εκλεγμένες διοικήσεις σε κεντρικό επίπεδο με αποφάσεις των Δ.Σ. επέτρεπαν τη διεξαγωγή τους σε άτυπη βέβαια μορφή σεβόμενοι όμως το αποτέλεσμα και τη βούληση των ψηφοφόρων ορίζοντας τους εκλεγμένους μέλη των Δ.Σ. των παραρτημάτων. Με μεγάλη παράδοση στις δημοκρατικές διαδικασίες και η ΕΑΑΑ Λάρισας που και με τους παλιούς της προέδρους είχε αγωνιστεί για αυτό. Αγανακτισμένοι πολλοί απόστρατοι της Λάρισας κάνουν λόγο για αναχρονιστικές πρακτικές άλλων εποχών που αναβιώνουν, ενώ θεωρούν αδιανόητο να μην αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες και για αυτές να αποφασίζει η... Αθήνα.

Στις εκλογές αυτές υποψήφιοι για την προεδρία της Ένωσης σε κεντρικό επίπεδο είναι οι:

Σ. Καβούρης αντιπτέραρχος ε.α, Μιχ. Παπαδόπουλος αντιπτέραρχος ε.α, Ν. Σαραφίδης, υποπτέραρχος ε.α, Θ. Μπούφης υποπτέραρχος ε.α και Ε. Σκλήρης αντιπτέραρχος ε.α.

Το συμβούλιο της Διοίκησης είναι 11μελές.

ΔΗΜ. ΒΑΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass