Σε κοινή πορεία, δήμαρχος Λαρισαίων και «Ενεργοί Πολίτες»

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2015 16:40

 

 

Τη θερμή στήριξη του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη, βρήκαν οι «Ενεργοί Πολίτες» Λάρισας, κατά τη σημερινή συνάντηση μαζί του, όπου του έθεσαν το θέμα των προστίμων που επιβλήθηκαν από τη διεύθυνση εμπορίου ν. Λάρισας, σε παραγωγούς που συμμετείχαν στη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, στη σκεπαστή αγορά του δήμου Λάρισας, αλλά και του κινδύνου που διατρέχει πλέον, η συνέχιση αυτής της δράσης τους.

Τα μέλη των «Ενεργών πολιτών», βρήκαν «διαβασμένο» τον δήμαρχο, ο οποίος τους ανακοίνωσε πως ήδη έχει καταθέσει επιστολή προς τη γενική γραμματεία εμπορίου, για τροποποίηση του νόμου 4264/14, ο οποίος θίγει και άλλες επαγγελματικές ομάδες, εκτός του ότι εμποδίζει και τη συνέχιση της δράσης διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, αφού απαγορεύει στους παραγωγούς να διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές. Δήλωσε δε, πως θα επιδιώξει και συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς, την ερχόμενη εβδομάδα κατά την μετάβασή του στην Αθήνα, προκειμένου να καταθέσει τα προβλήματα που δημιουργεί ο νόμος, επιμένοντας στην άποψη του για τροποποίησή του και μάλιστα το συντομότερο.

Παράλληλα ο κ. Καλογιάννης, ανταποκρίθηκε στο αίτημα των «Ενεργών Πολιτών» να καταθέσει προς ψήφιση -εκτός ημερησίας διάταξης- στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα στήριξης της δράσης της διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, ενώ επεσήμανε παράλληλα πως θεωρεί «παράλογα και υπέρογκα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους παραγωγούς», τονίζοντας ότι θα κάνει προσπάθειες να βρεθεί τρόπος να «μπλοκαριστούν».

Αναλυτικότερα, ο κ. Καλογιάννης ανάφερε μεταξύ άλλων ότι: «Είναι δεδομένη η στήριξή μου σε αυτή την κοινωνική δράση που αναπτύσσεται και με βρίσκει αρωγό. Είμαστε σε κοινή πορεία.

Ο νόμος 4264/14, δημιουργεί πρόβλημα και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες εκτός των παραγωγών, για παράδειγμα στους μικροπωλητές και γι αυτό ήδη έχω καταθέσει σχετική επιστολή στη γενική γραμματεία εμπορίου ζητώντας την τροποποίησή του. Θεωρώ ότι δεν είναι υλοποιήσιμος…».

Ο κ. Καλογιάννης ανάφερε επίσης πως θα συζητήσει το θέμα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό.

«ΠΑΡΑΓΩΓΟΚΤΟΝΟΣ ΝΟΜΟΣ»

Τα μέλη των «Ενεργών Πολιτών», ενημέρωσαν τον δήμαρχο αναλυτικότερα για τη δράση της διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, αναφέροντας ότι υλοποιείται επί τέσσερα χρόνια και στόχο έχει να βοηθήσει σε αύτη τη δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα, οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Τόνισαν επίσης, ότι ένα ποσοστό των προϊόντων που διατίθενται, προσφέρεται από τους παραγωγούς στο δωρητήριο τροφίμων που διατηρούν στη «Στέγη αλληλεγγύης», για να συντηρηθούν περίπου εκατό οικογένειες στη Λάρισα, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Υποστήριξαν ότι η όλη διαδικασία πραγματοποιείται νόμιμα, με προσκόμιση αποδείξεων της αγοράς των προϊόντων σε κάθε καταναλωτή και ότι τα προϊόντα ελέγχονται για την ποιότητά τους πριν διατεθούν.

Αντίστοιχα, παρέδωσαν στον δήμαρχο, αντίγραφα των 1.200 ηλεκτρονικών παραγγελιών, που είχαν γίνει την προηγούμενη φορά, καθώς και των δωρεών που προσφέρθηκαν στις άπορες οικογένειες που στηρίζουν οι Ενεργοί Πολίτες.

Όσο αφορά στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, τόνισαν πως: «Εξαντλήθηκε σε βάρος των παραγωγών, όλη η αυστηρότητα του νόμου…», ενώ ανάφεραν πως οι μηνύσεις έγιναν από παραγωγούς και μικροπωλητές του νομού Λάρισας, τους οποίους μάλιστα προτίθενται να καλέσουν σε διάλογο, επισημαίνοντας: «Πρέπει να καταλάβουν πως δεν είμαστε εμείς οι εχθροί τους…».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass