ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΓΚΑΡΔΙΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ

Αρχή Κυριάκου με 3 αλλαγές σε θέσεις κλειδιά

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2016 0:06

ΑΘΗΝΑ

Τα τρία πρώτα ονόματα που αναλαμβάνουν θέσεις στη Νέα Δημοκρατία, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος, ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα.

Έτσι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη ορίζονται γενικός διευθυντής του κόμματος ο μηχανολόγος–μηχανικός Νίκος Παπαθανάσης, διευθυντής Γραφείου Προέδρου του κόμματος ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Μιχάλης Μπεκίρης ενώ διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ θα είναι ο δημοσιογράφος Μακάριος Λαζαρίδης. Ο κ. Μητσοτάκης είχε χθες συναντήσεις με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά.

Πιο συγκεκριμένα:

Σε πολύ θερμό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις του νέου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πρώην προέδρους του κόμματος και πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τον Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στον πρώην πρωθυπουργό το πρόγραμμα των 111 ημερών για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, «όπως πάντοτε άλλωστε», όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τα «εν οικω μη εν δήμω» ήταν δε η χαρακτηριστική απάντηση του κ. Μητσοτάκη όταν ρωτήθηκε εάν τέθηκε το θέμα της στήριξης του κ. Καραμανλή στον κ. Μεϊμαράκη κατά την προεδρική κούρσα.

Ακολούθησε η συνάντηση του νέου προέδρου της ΝΔ με τον κ. Σαμαρά, στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα. Τον κ. Μητσοτάκη ανέμενε στο γραφείο του κ. Σαμαρά και ο κ. Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος παρέδωσε στον νέο πρόεδρο του κόμματος το επίσημο πρωτόκολλο της ΚΕΦΕ με τα τελικά αποτελέσματα.

*Αμεσα δρομολογείται και η συνάντηση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σήμερα , ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την Ντόρα Μπακογιάννη (10:00 π.μ.) και τον Απόστολο Τζιτζικώστα (11:00 π.μ.).

Στις άμεσες προτεραιότητές του νέου προέδρου είναι και η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πιθανότατα την Πέμπτη.

«Τις επόμενες ημέρες» θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στις επόμενες άμεσες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο ορισμός νέων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και νέου γραμματέα της ΚΟ, καθώς επίσης και εκπροσώπου Τύπου.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να οριστεί και η ημερομηνία κατά την οποία θα γίνει το τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Τότε θα εκλεγεί και νέος γραμματέας του κόμματος μιας και ο κ. Παπαμιμίκος συμφωνήθηκε να παραμείνει στη θέση του έως το συνέδριο.

Εκτός κεντρικού κτιρίου της Βουλής το γραφείο Μεϊμαράκη

Στο μεταξύ, ανακατατάξεις και μετακινήσεις στα γραφεία της Βουλής έφερε η εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τα αποτελέσματα της εκλογικής μάχης στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι συνεργάτες του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση αναζήτησαν καινούργιους χώρους προκειμένου να δώσουν λύσεις στις νέες ανάγκες που δημιουργήθηκαν.

Έτσι, με τη συναίνεση και του ιδίου, ο πρώην αρχηγός της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θα εγκατασταθεί πλέον στο κτίριο της οδού Αμαλίας, ενώ στο γραφείο που μέχρι σήμερα διατηρούσε μέσα στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου, θα εγκατασταθεί η Ένωση Κεντρώων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass