ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ξεκίνησε ο προσυνεδριακός διάλογος ενόψει του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2016 9:15

Η οργάνωση και το χρονοδιάγραμμα του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα 18 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Οκτωβρίου, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Όπως αποφασίστηκε, το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το τετραήμερο 6 – 9 Οκτωβρίου 2016.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρέστη το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για τις οργανώσεις Θεσσαλίας του κόμματος, Ζήσης Καπράνας.

Μέχρι τις 6 Αυγούστου ορίστηκε η διαδικασία ηλεκτρονικής και προσωπικής εγγραφής νέων μελών. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μέχρι τότε να εγγράφονται ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας ειδική φόρμα στο site του κόμματος (syriza.gr), έχοντας πλήρη δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Ειδική επιτροπή του κόμματος θα κατατάξει στη συνέχεια τους εγγραφέντες, ανάλογα με τη διεύθυνση που θα υποβάλλουν, στις αντίστοιχες Νομαρχιακές Επιτροπές και Οργανώσεις Πόλεων ανά την επικράτεια. Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν προσωπικά την εγγραφή τους στο κόμμα θα πρέπει να το κάνουν, πάντα μέχρι τις 6 Αυγούστου, στους συντονιστές των κατά τόπους Νομαρχιακών Επιτροπών.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία ορίστηκε βάσει της καταστατικής επιταγής να εγγράφονται νέα μέλη μέχρι και δύο μήνες πριν το Συνέδριο.

Βέβαια, η επικύρωση των νέων μελών θα γίνει από τις κατά τόπους συνελεύσεις μελών κάθε οργάνωσης.

Όπως επίσης ορίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, θα πραγματοποιηθούν σε κάθε νομό εκδηλώσεις για την παρουσίαση των θέσεων του 2ου Συνεδρίου, οι οποίες θα είναι ανοιχτές στην κοινωνία και όπου οι πολίτες θα μπορούν να συμμετάσχουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Εν τω μεταξύ, το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το Πανθεσσαλικό θεματικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ανάπτυξη, παρουσία όλων των κομμάτων, των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, των επιμελητηρίων, καθώς και ενός εκ των υπουργών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Όλες οι παραπάνω διαδικασίες, καθώς και η εκλογή συνέδρων, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν από τις 29 Αυγούστου μέχρι την 1η Οκτωβρίου. Η δε εκλογή των συνέδρων, ανά οργάνωση μελών, θα γίνει με μέτρο 1:10, δηλαδή για κάθε 10 μέλη θα εκλέγεται και ένας σύνεδρος.

Μετά το Συνέδριο, περί τα μέσα Νοεμβρίου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάστηκε χθες, θα πραγματοποιηθούν οι περιφερειακές και νομαρχιακές συνδιασκέψεις προκειμένου να εκλεγούν τα αντίστοιχα νέα όργανα.

Να τονιστεί, τέλος, ότι κείμενα που αφορούν στον προσυνεδριακό διάλογο δημοσιεύονται ήδη στις εφημερίδες Αυγή (dialogos@avgi.gr), Εποχή (epohi@otenet.gr), καθώς και στο site prosynedriakos.syriza2016@gmail.com.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass