ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γιορτή εθελοντισμού στα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2016 23:15

ΤΡΙΚΑΛΑ

Το wheeling2help vol 2 θα είναι μια μεγάλη γιορτή εθελοντισμού και αθλητισμού με απώτερο σκοπό την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των νέων σε κοινωνικά θέματα, θα λάβει χώρα στην πόλη μας στις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 17:00 στην Κεντρική Πλατεία.

Όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή, η δράση ξεκίνησε το 2015 με το wheeling2help  όπου ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση μαζί με μια μικρή ομάδα εθελοντών ξεκίνησαν ποδηλατώντας από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα διασχίζοντας 2500χλμ σε 35 μέρες και περνώντας από 8 χώρες. Σκοπός του εγχειρήματος, ο οποίος και επιτεύχθη ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά της ¨Φλόγας¨. Το ταξίδι τους συνεχίζεται με το wheeling2help vol2 με στόχο αυτή τη φορά να συγκεντρωθεί το ποσό των 19000 ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων εκ των οποίων θα δοθούν 5 σε κάθε πόλη – σταθμό προκειμένου να δοθούν σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Θα ξεκινήσουν λοιπόν ποδηλατώντας στις 7 Σεπτεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη και θα καταλήξουν στις 9 Οκτωβρίου στην Κρήτη. Ενδιάμεσοι σταθμοί θα είναι 20 πόλεις μέσα στις οποίες και η δική μας, όπου κατά την έλευσή τους θα στηθεί γιορτή εθελοντισμού με σκοπό όχι μόνο την συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για τα αμαξίδια αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με αναπηρία. Οι δράσεις με τις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι, αφορούν δραστηριότητες σχετικές με αναπηρία: Μπορεί να γίνει βιωματική παρουσίαση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία (κινητική, ακοής, όρασης κλπ), παρουσίαση καλλιτεχνικών και αθλητικών προγραμμάτων από άτομα με αναπηρία κλπ. Επίσης στις δράσεις ανήκει και η δημιουργική απασχόληση για παιδιά και ενήλικες με ζωγραφική, κατασκευές, γυμναστική, ζωντανή μουσική από διάφορα συγκροτήματα της πόλης κλπ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass