ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ

Δωρεάν σεμινάρια μηχανικών στο ΤΕΕ

*Με θεματολογία στο Design & 3d Printing

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2016 10:58

Νέα δωρεάν εξειδικευμένα σεμινάρια, στο Design & 3d Printing στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας του Τμήματος προς τα μέλη του, προτίθεται να διοργανώσει σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα το ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Επίσης, λόγω της σημερινής δύσκολης κατάστασης για τους νέους μηχανικούς, στα σεμινάρια μπορούν να συμμετέχουν και απόφοιτοι πολυτεχνικών σχολών, που δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στο ΤΕΕ με απλή επίδειξη του πτυχίου τους. Στόχος των εξειδικευμένων σεμιναρίων είναι να διευρυνθούν οι επαγγελματικοί ορίζοντες των μηχανικών πέραν των παραδοσιακών αντικειμένων, με χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας προκειμένου να δοθούν διέξοδοι για απασχόληση σε τομείς άγνωστους έως σήμερα Συγκεκριμένα τα στοιχεία των σεμιναρίων είναι: - «Σύγχρονες Μέθοδοι & Στρατηγικές του Design» διάρκεια 3 ημέρες Χ 5 ώρες (απογευματινές ώρες, καθημερινές). Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τον Βιομηχανικό Σχεδιασμό Προϊόντων. Να αναπτύξουν δημιουργική σκέψη κατά τη διαδικασία σχεδίασης βιομηχανικών προϊόντων, να είναι σε θέση να δίνουν σχεδιαστικές λύσεις κατά τη σχεδίαση των αντικειμένων λαμβάνοντας υπόψη τους ανθρώπινους παράγοντες (human factors) σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά του αντικειμένου που σχεδιάζουν. Να είναι σε θέση να γνωρίζουν και να υιοθετούν τη μεθοδολογίες του Καθολικού Σχεδιασμού (Universal Design) και σε συνδυασμό με τη δημιουργική σκέψη να σχεδιάζουν καινοτόμα βιομηχανικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. - «Τεχνολογία και Εφαρμογές 3d Printing» διάρκεια 3 ημέρες Χ 5 ώρες (απογευματινές ώρες, καθημερινές, το τρίτο πεντάωρο υλοποιείται στο εργαστήριο του τμήματος ΣΤΞΕ στην Καρδίτσα) Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τις διαφορετικές τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης (3d printing). Να γνωρίζουν την προετοιμασία του 3d μοντέλο για εκτύπωση, όπως και να γνωρίσουν τη λειτουργία ενός 3d printer και τα υλικά εκτύπωσης. Απώτερος σκοπός είναι να αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι μια ολοκληρωμένη αντίληψη στο πως αξιοποιούνται τα σύγχρονα μέσα αποτύπωσης και σχεδίασης νέων προϊόντων σε ένα σύγχρονο βιομηχανικό περιβάλλον με την παραγωγή πρωτοτύπων, βελτιστοποιώντας τη διαδικασία σχεδίασης και εξέλιξης των νέων προϊόντων. Εισηγητής των σεμιναρίων θα είναι ο Ιωαν. Ντιντάκης, βιομηχανικός σχεδιαστής, καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Θεσσαλίας. Η υλοποίηση των σεμιναρίων σε κάθε πόλη θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή. Όσοι μηχανικοί ενδιαφέρονται, να το δηλώσουν στο seminariateekdth@gmail.com, αποστέλλοντας τη σχετική φόρμα έως την Δευτέρα 12/09/2016 και ώρα 13:00. Οι απόφοιτοι των πολυτεχνικών σχολών μαζί με τη φόρμα επισυνάπτουν σκαναρισμένο το πτυχίο τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass