ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗ

Να μην επικυρωθεί η συμφωνία CETA

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2016 9:37

Τη μη επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας CETA (EE - Καναδά) από την ελληνική κυβέρνηση και τη Βουλή ζητά το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών Θεσσαλίας κατά των TTIP - CETA - TiSA.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δικτύου Φορέων «την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου δρομολογήθηκε στην Μπρατισλάβα η επικύρωση της ληστρικής εμπορικής συμφωνίας CETA μεταξύ Καναδά και Ε.Ε.

Οι αρμόδιοι υπουργοί της Ε.Ε., μεταξύ αυτών και ο υπουργός των Οικονομικών κ. Σταθάκης, συμφώνησαν στην επιτάχυνση των διαδικασιών, την έκδοση μιας νομικής ερμηνευτικής δήλωσης, για προώθηση της προστασίας των ΠΟΠ προϊόντων και των ευρωπαϊκών προτύπων εντός της επόμενης πενταετίας, για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι η υπογραφή της συμφωνίας από τους αρχηγούς των κρατών.

Η CETA ανήκει στη «νέα γενιά» διατλαντικών συμφωνιών TTIP, CETA, TiSA που παραδίδουν τη Δημοκρατία όμηρο στις πολυεθνικές εταιρείες. Ο κ. Σταθάκης ενώ κατέθεσε το θετικό αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης για αναστολή των διαπραγματεύσεων της ΤΤΙΡ έως την αποδοχή από τις ΗΠΑ των ευρωπαϊκών προτύπων, έδωσε δυστυχώς τη συγκατάθεσή του για προσωρινή εφαρμογή της CETA.

Εμείς αρνούμαστε να υποστούμε τις καταστροφικές συνέπειες για τη δημοκρατία, τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, την αγροτική παραγωγή, την ασφάλεια τροφίμων, το περιβάλλον, τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Εκατομμύρια πολίτες σε όλη την Ευρώπη, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, Δήμοι και Περιφέρειες, Ενώσεις Δικαστών, Πανεπιστήμια, Σωματεία, Επαγγελματικά Επιμελητήρια, Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, αγρότες και τόσοι άλλοι φωνάζουν όχι, στις επιχειρούμενες διατλαντικές συμφωνίες.

To Δίκτυο Φορέων και Πολιτών Θεσσαλίας κατά των TTIP, CETA, TiSA: Θεωρεί ότι φέρουν ευθύνη για την CETA όλες οι Κυβερνήσεις που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2010 έως και τον Αύγουστο του 2014 που ολοκληρώθηκαν μετά από 9 γύρους συνομιλιών ΕΕ-Καναδά χωρίς να κατοχυρώνουν τη φέτα και τα άλλα ποιοτικά μας προϊόντα και εκτός ΕΕ. Eυθύνη θα φέρει και η σημερινή Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο αν επικυρώσουν την CETA.

 Εκτιμά ότι αν επικυρωθούν οι συμφωνίες CETA TTIP TiSA θα έχουμε αρνητικές επιπτώσεις στην εθνική και περιφερειακή οικονομία, στην αγροτική παραγωγή και την ασφάλεια των τροφίμων, στο περιβάλλον, στα εργασιακά δικαιώματα, στις κοινωφελείς υπηρεσίες, στο σύστημα δικαίου και δημοκρατίας της χώρας μας και της Ευρώπης, στο κοινωνικό κράτος.

 Καλεί την κυβέρνηση, τα κόμματα και όλους τους βουλευτές του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να πάρουν θέση και να μην επικυρώσουν τη CETA, ούτε να συμφωνήσουν στην προσωρινή εφαρμογή της, γιατί στην πραγματικότητα την ίδια ώρα αρχίζει η αποδοχή της και η ισχύ της. “Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”».

Οι εξελίξεις συζητήθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του τοπικού Δικτύου όπου μεταξύ άλλων «εκτιμήθηκε ως θετική η απόφαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Θεσσαλίας η οποία τάσσεται κατά των επιχειρούμενων διατλαντικών συμφωνιών, μαζί με τους Δήμους Λάρισας και Τυρνάβου».

 Το Δίκτυο θα συνεχίσει τις ενημερωτικές επαφές με τους δήμους του νομού ενώ στην επόμενη συνεδρίαση, στις 2 Νοεμβρίου, θα κληθούν να μετάσχουν και οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλίας.

Να σημειωθεί τέλος ότι για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων του Δικτύου συγκροτήθηκε επταμελής Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή η οποία μπορεί να διευρυνθεί αργότερα με την συμμετοχή εκπροσώπων και άλλων ενεργών φορέων της Θεσσαλίας. Στην Συντονιστική συμμετέχουν οι εξής: Αριστοτέλης Ανδρέου, Κώστας Δεληγιάννης, Γιώργος Εμμανουήλ, Περικλής Καμάρης, Γιώργος Μπάρλας, Μυροφόρα Ναθαναηλίδου, Νίκος Πουτσιάκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass