Ταξίδι με την Αργώ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2016 10:56

Μια μικρή γεύση από το ταξίδι πάνω στην Αργώ είχαν την τύχη να απολαύσουν 40 περίπου καινούριοι εθελοντές και 10 από την παλιά φρουρά των κωπηλατών της Αργούς χθες Κυριακή στο λιμάνι του Βόλου.

Η τελευταία αυτή έξοδος του εμβληματικού πλοίου είναι μια πρωτοβουλία του συλλόγου εθελοντών κωπηλατών Αργοναύτες 2008 και αποσκοπεί στο προσελκύσει νέα μέλη και να τους εκπαιδεύσει στη Ναυτική Τέχνη των πλοίων αυτού του τύπου. Η Αργώ την ημέρα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει πανηγυρική έξοδο και μετά το τέλος της παρέλασης θα θα πλεύσει εντός του λιμανιού και θα παρουσιάσει σειρά ναυτικών ελιγμών και τεχνικών πλεύσης. Η κατασκευή του Μουσείου της Αργούς παραμένει πρώτη προτεραιότητα για το σύλλογο και τα μέλη του ιστορικού πληρώματος του 2008 , ωστόσο άλλος ένας βασικός στόχος για σύγχρονους Αργοναύτες είναι μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους από το ταξίδι στους νέους προκειμένου να διασώσουν το χρονικό του πειραματικού ταξιδιού τους το 2008 αλλά και το ίδιο το πλοίο το οποίο έλλειψη μουσείου και ειδικού χώρου στέγασης έχει υποστεί σημαντική φθορά από την συνεχή έκθεση του στις καιρικές συνθήκες. Για την ώρα πάντως κρίθηκε αξιόπλοον και καλεί όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την Αργώ από μέσα να προσέλθουν την άλλη Κυριακή στις 10.00. πμ.στο λιμάνι του Βόλου. Η πόλη της Λάρισας είχε και αυτή τη φορά ισχυρή αντιπροσώπευση για μια ακόμη φορά με 16 αθλητές , μέλη και φίλους του συλλόγου, οι οποίοι αποδέχτηκαν το κάλεσμα του προπονητή κ. Χονδρονάσιου Χάρη και μέλους του πληρώματος
της Αργού από το 2006 και κατέλαβαν τους πάγκους της πλώρης... για την ιστορία του πλοίου και του συλλόγου παρών στην όμορη αυτή εθελοντική δράση είναι οι αφοί Αποστόλου Θωμάς και Χρήστος, Βογιατζής Γιάννης, Δρέλλας Πάρης, οι αφοί Ζουμπελούλης Νίκος και Βασίλης, Ευαγγελόπουλος Βασίλης, Καζάκος Ιωάννης, Κουτσικούλης Κων/νος , οι αφοί Πιτσιάβας Οδυσσέας και Κατερίνα Πιτσιάβα, Σιμιτάρας Βασίλης , οι αφοί Τζιότζιος Αχιλλέας και Ηλίας, και η Φωτάκη Βασιλική.

argo

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass