Β. ΤΣΙΑΚΟΣ: ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Σε ετοιμότητα για τον επερχόμενο χειμώνα

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2016 11:02

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και τον συντονισμό των υπηρεσιών εν όψει της έναρξης της χειμερινής περιόδου, συνεδρίασε χθες το πρωί στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Καρδίτσας, το συντονιστικό όργανο υπεύθυνο για την πολιτική προστασία.

Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκου και με τη συμμετοχή των αρμοδίων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων. Εισαγωγικά ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη του καλύτερου δυνατού συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων, ώστε σε περιπτώσεις ακραίων και επικίνδυνων φαινομένων η αντίδραση να είναι άμεση και αποτελεσματική. Τόνισε πως στην κα-τεύθυνση αυτή οι υπηρεσίες θα πρέπει να διατηρούν πάντοτε υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας με στόχο να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να ανταπο-κριθούν στο καθήκον τους. Ο κ Τσιάκος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η έως τώρα εμπειρία δείχνει ότι όπου και όποτε χρειάστηκε να επέμβουν οι δυνάμεις πολι-τικής προστασίας, η επέμβαση τους ήταν έγκαιρη και αποτελεσματική και για το λόγο αυτό συνεχάρη τις διοικήσεις τους. Σε ότι αφορά τις υπηρεσίες της Π.Ε. Καρδίτσας δήλωσε πως είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τα χειμερινά καιρικά φαινόμενα. «Διαθέτουμε έναν από τους καλύτερους μηχανολογικούς εξοπλισμούς σε πανελλαδι-κό επίπεδο με έμπειρους χειριστές ενώ έχουμε κάνει και τις απαραίτητες προμήθειες που χρειάζονται. Επίσης ήδη έχουμε προβεί σε συντήρηση των μηχανημάτων. Θεωρώ ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων. Βέβαια δυστυχώς τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας και της εικαζόμενης κλιματικής αλλαγής, παρατηρούμε όλο και πιο ακραία φαινόμενα να πλήττουν διάφορες περιοχές του πλανήτη αλλά και της χώρας μας. Θέ-λουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα χτυπήσουν την περιοχή μας τέτοια φαινόμενα αλλά όπως και να έχει εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε. Κλείνοντας θέλω να τονί-σω ότι επιδιώκουμε τον καλύτερο συντονισμό με τους δήμους, τις υπηρεσίες και τις εθελοντικές οργανώσεις -τις οποίες θέλω διπλά να ευχαριστήσω για την ουσιαστική συμβολή τους στην πολιτική προστασία - και για αυτό το λόγο πραγματοποιούμε τη σημερινή σύσκεψη» είπε ο αντιπεριφερειάρχης.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι διοικητές και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών και α-νέλυσαν τις επιχειρησιακές δυνατότητες που διαθέτουν, αλλά και τα σχέδια για τις περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass