ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στον απόηχο του Ε-65 και της ηλεκτροκίνησης

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2016 12:15

Στο ξεμπλοκάρισμα των δύο έργων που αφορούν στη Θεσσαλία, του τμήματος Λαμία – Ξυνιάδα στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας – Ε65 και της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου,

στάθηκε χθες ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο πριν την έναρξη της συνεδρίασής του.

Ο κ. Αγοραστός μίλησε επίσης για τα έργα που αφορούν στην επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2016 στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνοντας πως το Υπουργείο Οικονομίας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες τοπικές και περιφερειακές αρχές, προχώρησε έγκαιρα στην έγκριση της χρηματοδότησης των δύο έργων, προϋπολογισμού 1,5 (Λάρισα) και 6,5 (Τρίκαλα) εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Ακόμα αναφέρθηκε στην πρόσκληση για το πρόγραμμα ύψους 82 εκατομμυρίων και αφορά στους νέους αγρότες.

Πριν τη συνεδρίαση ο γραμματέας του συμβουλίου κ. Πουτσιάκας αναφέρθηκε στο θέμα της καθυστέρησης της έκδοσης δελτίων δωρεάν μετακίνησης ΑμεΑ λέγοντας μεταξύ άλλων πως «Ταλαιπωρούνται πολλοί συμπολίτες μας γιατί δεν έχει κάνει τις ενέργειες του Υπουργείου αλλά είναι σε ισχύ οι παλιότερες. Ωστόσο όσοι τις έχασαν ή όσοι είχαν το δικαίωμα να τις αποκτήσουν τις καινούριες είναι σε κενό σημείο και δεν μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν». Σημαντικό ζήτημα που θα κλείσει τάχιστα το χαρακτήρισε ο κ. Αγοραστός.

Ακολούθησαν δύο επερωτήσεις. Η μία της Παράταξης «Δρόµος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» για τη μεταφορά µαθητών δήµου Ρήγα Φεραίου στο Μουσικό Σχολείο Βόλου και η άλλη της Παράταξης «Οικολογική Θεσσαλία» µε θέµα: Επιλογή συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

*Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της χθεσινής συνεδρίασης που εγκρίθηκαν είναι τα εξής:

-Επικύρωση Πρακτικών της 15ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συµβουλίου.

- Τριµηνιαία έκθεση εκτέλεσης του Προϋπολογισµού 2016 (Γ’ Τρίµηνο)

- 4η Τροποποίηση Προϋπολογισµού Περιφέρειας Θεσσαλίας οικ. έτους 2016

- Έγκριση πιστώσεων –προϋπολογισµών έργων και υποέργων και ένταξη νέων έργων - υποέργων στην ΣΑΕΠ 017- ΣΑΜΠ 017-ΣΑΕΠ 517 και τροποποιήσεις προγράµµατος ΚΑΠ.

- Έγκριση υπογραφής Προγραµµατικής σύµβασης για την υλοποίηση της πράξης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΥΡΓΕΤΟΣ - Ι.Μ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ».

- Ανάκληση Απόφασης για Έγκριση υπογραφής Προγραµµατικής Σύµβασης Πολιτισµικής Ανάπτυξης µεταξύ Υπουργείου Πολιτισµού και Aθλητισµού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήµου Λαρισαίων, για το έργο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ» και εισήγηση για Έγκριση υπογραφής Προγραµµατικής Σύµβασης Πολιτισµικής Ανάπτυξης µεταξύ Υπουργείου Πολιτισµού και Aθλητισµού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήµου Λαρισαίων για το έργο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ»

- Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις 2016 Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας.

- Ορισµός εκπροσώπου στο ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουµέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου

- Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων, συνολικού εµβαδού 152.893,04 τ.µ., για την κατασκευή του έργου: «Ε.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΑΡΤΑΣ : ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΠΥΛΗΣ ΕΩΣ ΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟ».

- Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο: «Αναβάθµιση και Λειτουργία Κέντρου Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκποµπής στη θέση Δοβρούτσι, Δήµου Λαρισαίων, Π.Ε. Λάρισας».

- Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Δίκτυο Αποχέτευσης και Ε.Ε.Λ. Κοιλάδας» για την Τ.Κ. Κοιλάδας, του δήµου Λαρισαίων, στην Π.Ε. Λάρισας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

- Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Συνολικό σύστηµα υδροδότησης Βοτανοχωρίου Δήµου Τυρνάβου» στην Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

- Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ενέργειας από αεριοποίηση βιοµάζας ισχύος 800ΚW φερόµενης ιδιοκτησίας της «ΒΙΟΜΑΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΙΚΕ» στη θέση «Ματαράγκα», του Δήµου Σοφάδων, της Π.Ε. Καρδίτσας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

- Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου Χωρικής & Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Δ.Ε. Αργιθέας της ΠΕ Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass