ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΥΣ ΤΕΜΠΩΝ, ΦΑΡΣΑΛΩΝ, ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία Best City Awards

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2016 17:20

Των Κώστα Τσόλα και Αχιλλέα Μπακαλέξη

Η τελετή απονομής των Βραβείων Best City Awards πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στην Αθήνα στην Τεχνόπολη.


Τα Best City Awards έρχονται για να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν καινοτόμα έργα που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες. Οι υποψήφιες καλές πρακτικές επιδεικνύουν πώς η αξιοποίηση νέων καινοτόμων ιδεών, λύσεων ή τεχνολογιών, καταφέρνουν να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, εξασφαλίζοντας σταθερότητα, υγεία, πολιτισμό, καθαρό περιβάλλον, εκπαίδευση, ασφάλεια, υποδομές κ.ά., αλλά και να δεσμεύουν τους πολίτες να είναι ενεργοί και υπεύθυνοι.
Την τελετή άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και μέλος της κριτικής Επιτροπής των βραβείων κ. Πατούλης ενώ σε αυτή παρευρέθηκε και βραβεύθηκε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός καθώς και δήμαρχοι και αντιπροσωπείες άλλων Δήμων της Θεσσαλίας. Τα βραβεία «Best city awards» οργάνωσε η εταιρεία Boussias Conferences και στοχεύουν στην ανάδειξη Πόλεων και Επιχειρήσεων που πραγματοποιούν επιτυχημένα έργα τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στις πόλεις.
Η ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή απαρτιζόταν από μέλη που επιλέχθηκαν με κριτήριο το επαγγελματικό και επιστημονικό τους υπόβαθρο, καθώς και την εμπειρία και εξειδίκευσή τους σε συνάφεια με το αντικείμενο των βραβείων και των επιμέρους κατηγοριών βράβευσης.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων βραβεύτηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός όπου παρέλαβε το βραβείο BRONZE με τίτλο ( ήπιας κατοικίας και του οικολογικού χωριού.
Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος με το βραβείο SILVER στην κατηγορία (Κινητικότητα -μεταφορές), ανοιχτή θάλασσα -Υποδομή για την πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α στις παραλίες του Δήμου Τεμπών .Το βραβείο αφορούσε στην επιτυχημένη κατασκευή υποδομής που καθιστά εφικτή την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στις παραλίες του Δήμου Τεμπών καθώς και την είσοδό τους στη θάλασσα. Το βραβείο παρέλαβε ο ίδιος ο Δήμαρχος Τεμπών, κ. Κώστας Κολλάτος συνοδεία του προέδρου της Τ.Κ. Αιγάνης κ. Κώστα Ζαφείρη και του προέδρου του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών κ. Λάμπρου Ζάρρα.
Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος με δυο βραβεία
1) GOLD πιστοποίηση δημοτικών κτηρίων μέσω ΕΣΠΑ 2007-2013
2) SILVER στην κατηγορία Πολιτισμός - Δ.Φαρσάλων 2011-2013.
Και ο δήμαρχος Αλόννησου κ. Πέτρος Βαφίνης με το βραβείο SILVER Αλόννησος χωρίς σακούλες -Απόρριψη αποβλήτων

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΑΤΟΥ
Με αφορμή τη βράβευση του Δήμου Τεμπών ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστς Κολλάτος έκανε την εξής δήλωση: «Η βελτίωση της προσβασιμότητας όλων των πολιτών - δημοτών μας αποτελεί και θα αποτελεί σημαντικό μέλημα του Δήμου Τεμπών. Η υποδομή αυτή επιτρέπει στα ΑΜΕΑ να χαρούν τις ομορφιές του τόπου αποτελώντας παράλληλα ένα μέσο τουριστικής ανάπτυξης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν στην κατασκευή του. Το βραβείο αυτό αποτελεί μια εξαιρετική τιμή για το Δήμο μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για την πρόοδο και την προβολή του τόπου μας. Θα ήθελα να αφιερώσω το βραβείο αυτό σε όλους τους συνδημότες μου».

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Ο Δήμος Φαρσάλων βραβεύτηκε σε δύο τομείς, που αποτελούν κομβικές πολιτικές στρατηγικές του και στοχεύουν στην ουσιαστική βελτίωση του επιπέδου ζωής στον τόπο. Την ενεργειακή και την πολιτιστική του πολιτική. Συγκεκριμένα έλαβε το χρυσό βραβείο για το έργο του που αφορά στην πιστοποίηση των δημοτικών κτιρίων κατά ΚΕΝΑΚ με πόρους ΕΣΠΑ 2007-2013 και το αργυρό βραβείο για την πολιτιστική του πολιτική για την περίοδο 2011-2016. Ο ευρύτερος στόχος των βραβείων Best City Awards είναι να κινητοποιήσουν τις αρχές των πόλεων για τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών τους και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, να αναδείξουν τις προσφερόμενες λύσεις και τεχνολογίες για ευ¬φυείς και βιώσιμες πόλεις και το σημαντικότερο να αναδείξουν τις πόλεις που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες. Τα βραβεία παρέλαβε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχά- λιος σε τελετή που έγινε στην Αθήνα, στον χώρο της «Τεχνόπολης» στο Γκάζι.
Ο δήμαρχος Φαρσάλων δήλωσε τα εξής: «Η επιβεβαίωση των δράσεων του Δήμου είναι διαρκής και συνεχόμενη. Οι δύο ιδιαίτερες τιμητικές διακρίσεις αφορούν σε έργα και δράσεις ενεργειακού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητο οργανισμό και αξιόπιστη κριτική επι¬τροπή πανελλήνιου κύρους ότι οι δράσεις και τα έργα του Δήμου (έντεκα έργα σε επίπεδο ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων κρι σαράντα πέντε έργα και δράσεις πολιτισμού) είναι υψηλού επιπέδου και προσδίδουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στον Δήμο μας για την περίοδο 2011-2015. Συγχαίρω ιδιαίτερα τις ειδικές συνεργάτιδες Ηλέκτρα Θελούρα, πολιτικό μηχανικό και Βάσω Νούλα. αο- χαιολόγο για την άριστη, ενδιαφέρουσα και πρωτοπόρο εργασία τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass