ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

«Η Παθολογική Κλινική χρειάζεται άμεσα μόνιμους γιατρούς»!

Δημοσίευση: 03 Νοε 2016 10:44

Με αφορμή σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας, ο Ιατρικός Σύλλογος προχώρησε σε δημόσια παρέμβαση ζητώντας από την κεντρική διοίκηση την πρόσληψη άμεσα μόνιμων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις.


Παράλληλα, κρούει τον «κώδωνα» του κινδύνου γενικότερα για τον τομέα της Υγείας στην περιοχή μας και καλεί τους φορείς να ενεργοποιηθούν ασκώντας ισχυρές πιέσεις για τις απαιτούμενες λύσεις.
Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας επισημαίνει τα εξής:
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας έχει εκ του θεσμικού του ρόλου την υποχρέωση να  αναλαμβάνει όλες εκείνες τις δράσεις  και πρωτοβουλίες για την προάσπιση της δημόσιας υγείας .‘Έχουμε  κατ ‘ επανάληψη ενημερώσει τα τελευταία 2 χρόνια  τόσο  με προσωπικές συναντήσεις όσο και με επιστολές τους Διοικητές του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, τους  Διοικητές της 5ης Υ.Π.Ε. αλλά και το  Υπουργείο υγείας για την οριακή κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  όλες οι δομές υγείας στο νομό μας, ( Π.Φ.Υ ,Νοσοκομείο , Ιδιωτικές Δομές) ,τόσο λόγω των χαμηλών δημοσίων  δαπανών για την υγεία όσο και της υποστελέχωσης.
Όλες μας αυτές οι ενέργειες έχουν ανακοινωθεί στον τοπικό τύπο με αποκορύφωμα τη συνέντευξη τύπου, όπου αναλύθηκαν  επακριβώς τα προβλήματα υγείας του νομού μας.
Όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με την Παθολογική Κλινική τονίζουμε για μια ακόμη φορά, πως μόνο η πρόσληψη μόνιμων γιατρών μπορεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα. Η λύση των επικουρικών γιατρών μόνο προσωρινή μπορεί να θεωρηθεί  και δε λύνει σε καμία περίπτωση το πρόβλημα .
Σε οριακό σημείο βρίσκονται και άλλες Κλινικές του Νοσοκομείου  μας, όπως η Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική η οποία υπολειτουργεί εφημερεύοντας 7 ημέρες το μήνα.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας υπερασπίζεται την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου μας, δε δέχεται σε καμία περίπτωση την υποβάθμισή  του και θα συνεχίσει  με όλες του τις δυνάμεις  να αγωνίζεται για την παροχή ασφαλούς  και ποιοτικής περίθαλψης στους πολίτες.
Η επίλυση των προβλημάτων υγείας χρειάζεται σοβαρότητα αλλά και αποφασιστικότητα απ’ όλους, προκειμένου να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου που είναι η υγεία. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια  για την κάλυψη της Παθολογικής Κλινικής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass