ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΙ

«Σχολείο» για τους συνεταιρισμούς στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 14 Νοε 2016 12:53

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Η υποχρέωση των συνεταιρισμών να εκπαιδεύουν τα μέλη τους αποτελεί μια από τις παγκόσμιες συνεταιριστικές αρχές.

Γι’ αυτό, οι συνεταιρισμοί της Καρδίτσας, στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν κοινές υπηρεσίες οι οποίες θα είναι χρήσιμες στα μέλη τους, αποφάσισαν το 2015 να οργανώσουν μια πιλοτική σειρά εκπαιδευτικών συναντήσεων στις οποίες συμμετείχαν – κυρίως - μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συνεταιρισμών όλων των νομικών μορφών (Αγροτικοί, Αστικοί, ΚοινΣΕπ).

Στόχος των εκπαιδευτικών συναντήσεων ήταν να παρουσιαστούν και να επιλεγούν θέματα εκπαίδευσης, να προσαρμοστούν οι τεχνικές και το εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να είναι κατάλληλο για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μελών των συνεταιρισμών. Σε εφαρμογή της απόφασης, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 27 εκπαιδευτικές συναντήσεις στο διάστημα από το τέλος Οκτωβρίου 2015 μέχρι τα μέσα Απριλίου 2016. Την τεχνική υποστήριξη των εκπαιδευτικών συναντήσεων ανέλαβε η Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. Ο.Τ.Α.).

Φέτος, οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα πάρουν τη μορφή εκπαιδευτικών εργαστηρίων με τον τίτλο «Χειμερινό Σχολείο». Το «Χειμερινό Σχολείο» απευθύνεται σε μέλη συνεταιρισμών και άλλων συλλογικών σχημάτων, σε νέους που θέλουν να σχεδιάσουν μια επιχείρηση, σε αγρότες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν παραγωγικές δραστηριότητες (οικοτεχνίες, αγροτουρισμός κ.λπ.), σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, σε στελέχη επιχειρήσεων.

Το «Χειμερινό Σχολείο» θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. Συναντήσεις θα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Πέμπτη. Η διάρκεια των εκπαιδευτικών εργαστηρίων θα είναι 2 ώρες.

Το «Χειμερινό Σχολείο» είναι χωρισμένο σε εκπαιδευτικές ενότητες. Κάθε εκπαιδευτική ενότητα θα ολοκληρώνεται σε 5-8 εργαστήρια.

Η πρώτη εκπαιδευτική ενότητα είναι αφιερωμένη στον σχεδιασμό επιχειρηματικού μοντέλου χρησιμοποιώντας σχετικό εργαλείο (BusinessModelCanvas) και θα έχει διάρκεια 10 ωρών (5 εκπαιδευτικά εργαστήρια). Η δεύτερη θα περιλαμβάνει μύηση σε βασικές οικονομικές έννοιες και τεχνικές (ταμειακές ροές και προγραμματισμός αυτών, εκτίμηση του νεκρού σημείου κ.λπ.). Η τρίτη θα εστιάσει σε θέματα marketing και η τέταρτη θα ασχοληθεί με θέματα management.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΣΧΟΛΕΙΟΥ»

Με στόχο την κάλυψη των εξόδων του χώρου όπου θα φιλοξενηθούν τα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα υπάρχει ένα συμβολικό κόστος συμμετοχής, 3€ ανά ημέρα.

Οι προϋποθέσεις για την παρακολούθηση μιας εκπαιδευτικής ενότητας είναι να γίνει εγγραφή τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την έναρξη και να καταβληθεί το συμβολικό ποσό συμμετοχής, ενώ είναι δυνατή η επιλογή συγκεκριμένων εκπαιδευτικών ενοτήτων.

Η πρώτη εκπαιδευτική ενότητα με την οποία ξεκινάει φέτος το «Χειμερινό Σχολείο» είναι: «Σχεδιασμός επιχειρηματικού μοντέλου χρησιμοποιώντας το εργαλείο Business Model Canvas» διάρκειας από 15 - 29 Νοεμβρίου, κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Ώρες 6.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

1ο Εκπαιδευτικό εργαστήριο: Εισαγωγή στην εκπαιδευτική ενότητα. Διαφορά του Επιχειρηματικού μοντέλου από το επιχειρησιακό σχέδιο. Αξία/ χρησιμότητα της επιχείρησης που σχεδιάζεται

2ο Εκπαιδευτικό εργαστήριο: Τμήματα της αγοράς. Κανάλια διανομής.

3ο Εκπαιδευτικό εργαστήριο: Σχέσεις με τους πελάτες. Ροές εσόδων.

4ο Εκπαιδευτικό εργαστήριο: Κρίσιμοι πόροι. Κυριότερες δραστηριότητες,

5ο Εκπαιδευτικό εργαστήριο: Κρίσιμες συνεργασίες. Διάρθρωση του κόστους.

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες από το πρώτο εργαστήριο και θα εργαστούν πάνω σε πραγματικά επιχειρηματικά μοντέλα που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν οι ίδιοι. Σε περίπτωση που δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση της ιδέας τους, θα εργαστούν σε επιχειρηματικά μοντέλα που έχουν υλοποιηθεί από άλλους.

Η ανάλυση των επόμενων εκπαιδευτικών ενοτήτων θα ανακοινωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Το κόστος συμμετοχής στην 1η εκπαιδευτική ενότητα ανέρχεται σε 15€. Το ποσό προκαταβάλλεται μία εβδομάδα πριν την έναρξη της εκπαιδευτικής ενότητας.

Σημειώνεται ότι στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί εκπαιδευτικό υλικό και βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass