ΣΥΝΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡ. ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ ΜΕ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΟΑΕΔ

Ασθενοφόρα για τα ορεινά, κατοικίες για εργαζόμενους

Δημοσίευση: 19 Νοε 2016 10:40

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Συνάντηση εργασίας είχε η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου με τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Μιλτιάδη Μυλωνά, αλλά και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Στέγασης του ΟΑΕΔ κ. Νίκο Ατζινά για κίνηση ασθενοφόρων στα ορεινά των Σοφάδων και για την παράδοση των 228 νέων Εργατικών κατοικιών που ολοκληρώνονται σε έκταση απέναντι από το Νοσοκομείο Καρδίτσας.

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΣΟΦΑΔΩΝ

Ειδικότερα σε ότι αφορά στην συζήτηση με τα διοικητικά στελέχη του ΕΚΑΒ, τέθηκαν τα τρέχοντα προβλήματα που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία του, στην αντιμετώπιση της έλλειψης ασθενοφόρων και προσωπικού καθώς και στα θέματα γραφειοκρατίας που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της υπηρεσίας. Η βουλευτής αφού κατέγραψε τα προβλήματα που τέθηκαν ,συζήτησε στη συνέχεια με τον κ. Μυλωνά την εξεύρεση πιθανών λύσεων .Ο αντιπρόεδρος διαβεβαίωσε ότι το ερχόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αγορά νέων σύγχρονων ασθενοφόρων, ενώ στην πρόταση της κ. Κατσαβριά για την ενεργοποίηση δύο ήδη ακινητοποιημένων, δεσμεύθηκε στην αποκατάσταση τους με την συνδρομή του διοικητή του Γ.Ν Καρδίτσας. Τόνισε δε ότι παρά την οικονομική κρίση, το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν σε ελλείψεις ασθενοφόρων και όπου είναι εφικτό και σε ελλείψεις προσωπικού, ενώ αναφέρθηκε στη βασική προτεραιότητα της διοίκησης του ΕΚΑΒ που παραμένει πάντα η εξυπηρέτηση του κοινού. Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε μάλιστα ότι στην προσπάθεια της διοίκησης συμβάλλει τα μέγιστα η κατά τόπους διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπίζονται με ευελιξία τα περιστατικά

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ και η βουλευτής επισκέφθηκαν το Κ.Υ. και το ΕΚΑΒ Σοφάδων όπου είχαν πλήρη ενημέρωση για τα τρέχοντα προβλήματα απ’ τον δ/ντη του Κ.Υ. κ. Χατζή που ανέδειξε ως κύριο πρόβλημα το κτιριακό. Στο Κ.Υ. Σοφάδων παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Σκάρλος. Στην ερώτηση της κ. Κατσαβριά για την κάλυψη από το ΕΚΑΒ των απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου Σοφάδων ,ο κ. Μυλωνάς δεσμεύτηκε ότι αφενός θα διατεθεί στο ΕΚΑΒ Σοφάδων το ένα από τα δύο ακινητοποιημένα ασθενοφόρα μετά την αποκατάσταση τους κι αφετέρου θα εξετασθεί η δυνατότητα διάθεσης στο ΕΚΑΒ Σοφάδων ενός εκ των νέων ασθενοφόρων κατάλληλου για την εξυπηρέτηση δυσπρόσιτων περιοχών.

Τέλος στον γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, αναδείχθηκε η ανάγκη συνεχούς επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των διασωστών καθώς και η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για την κλήση του ΕΚΑΒ όταν μόνο είναι πραγματικά απαραίτητο.

ΝΕΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου επισκέφθηκε και το εργοτάξιο του οικισμού Εργατικών Κατοικιών «ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΙΧ», όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θεόδωρο Καραμάνη, τον τοπικό Προϊστάμενο κ. Στέφανο Παπαλίτσα καθώς και με άλλα στελέχη των κεντρικών και τοπικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται ότι η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη είχε ήδη διαβεβαιώσει από την περασμένη εβδομάδα την κ. Κατσαβριά, ότι ο οικισμός βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποπεράτωσής του, γεγονός που η βουλευτής διαπίστωσε από κοντά.

Πράγματι, διεξάγεται ο τυπικός έλεγχος ενώ μετά από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος και την παροχή νερού που ολοκληρώθηκαν, εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες για το φυσικό αέριο, την οδοποιία και τον περιβάλλοντα χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο οικισμός Εργατικών Κατοικιών ξεκίνησε να κατασκευάζεται το έτος 2009. Το έργο δημοπρατήθηκε από τον τέως ΟΕΚ και συνεχίστηκε, μετά την κατάργηση του ΟΕΚ, από τον ΟΑΕΔ που κατέστη καθολικός διάδοχός του.

Αφορά 228 κατοικίες, οι οποίες κληρώθηκαν στους δικαιούχους τον Ιούνιο του 2014. Οι Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ προχωρούν στον έλεγχο των δικαιολογητικών των δικαιούχων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Με την ολοκλήρωση και παράδοσή του από τον ανάδοχο του έργου, ο ΟΑΕΔ θα εκδώσει τα προσύμφωνα χρήσης (προσωρινά παραχωρητήρια). Στόχος είναι η διαδικασία έκδοσης των προσυμφώνων χρήσης να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass