ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ Κ&Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ποιοι εκλέγονται στην 60μελή «Βουλή των μηχανικών»

*Δηλώσεις των επικεφαλής της νικήτριας ΔΚΜ και πρωτευσάντων στις εκλογές Ν. Παπαγεωργίου και Χρ. Παληού

Δημοσίευση: 25 Νοε 2016 16:10

Από τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής προκύπτει η σύνθεση της νέας Αντιπροσωπείας του Τμήματος Κ&Δ Θεσσαλίας του ΤΕΕ. Η «Βουλή των μηχανικών» θα συνεδριάσει το επόμενο διάστημα για να αναδείξει τον πρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ για την επόμενη τριετία.

Από τις κάλπες προέκυψε ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΔΚΜ με ποσοστό 53,40% και απόλυτη πλειοψηφία κατακτά την αυτοδυναμία για πρώτη φορά στα χρονικά του τοπικού ΤΕΕ καταλαμβάνοντας 32 έδρες στην 60μελή Αντιπροσωπεία του Τμήματος. Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΣΑ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ με 9,20% λαμβάνει 6 έδρες, η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ με 8,50%, έδρες 5, οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 7,27%- 4, οι ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΝΕΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 6,92%- 4, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 6,86%- 4, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 5,10%- 3 και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 2,75% και 2 έδρες.

Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και την κατανομή των εδρών ανά παράταξη και νομό, στην Αντιπροσωπεία του τοπικού ΤΕΕ εκλέγονται οι ακόλουθοι:

ΔΚΜ Λάρισα: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΠΙΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΕΥΤΥΧΙΑ, ΚΕΛΛΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΝΑΡΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ, ΚΟΥΛΩΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΦΥΤΙΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΛΑΪΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΧΥΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΖΑΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΑΡΚΑΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΦΑΝΕΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΙΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΠΑΓΙΑΡΑΣ ΘΩΜΑΣ, ΓΚΕΡΛΙΩΤΟΥ ΕΥΤΑΞΙΑ. Τρίκαλα: ΛΥΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΤΑΒΟΥΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΜΗΤΣΙΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΑΤΑΒΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΝΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΑΚΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Καρδίτσα: ΤΣΙΩΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΔΑΛΑΜΑΓΚΑ ΜΑΡΘΑ, ΚΑΤΣΙΦΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΜΠΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΣΑ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Λάρισα: ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΝΕΣΣΗ ΠΑΥΛΙΝΑ, ΛΑΧΑΝΑ ΖΩΗ, ΓΚΟΝΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΛΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΒΑΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Λάρισα: ΓΚΟΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΕΡΜΕΛΙΩΤΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ. Τρίκαλα: ΣΑΛΙΑΧΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ. Καρδίτσα: ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΪΟΣ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Τρίκαλα: ΤΡΙΓΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΖΙΩΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΝΤΕΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΣΙΑΦΗ ΙΩΑΝΝΑ.

ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΝΕΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Καρδίτσα: ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΠΑΠΑΛΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΓΑΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Λάρισα: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Τρίκαλα: ΝΤΟΥΒΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Καρδίτσα: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Λάρισα: ΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΠΑΚΟΥΛΑ ΕΛΕΝΗ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Λάρισα: ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ ΖΩΗ, ΣΙΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. Τρίκαλα: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Καρδίτσα: ΦΩΤΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ.

ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο εκλέγονται τρεις από τη ΔΚΜ, ήτοι ΣΤΡΑΦΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ και ΚΑΡΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ από Λάρισα και ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ από Τρίκαλα καθώς και οι Λαρισαίοι ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ και ΜΙΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ.

Ο Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο επικεφαλής του συνδυασμού της νικήτριας ΔΚΜ, ηλεκτρολόγος μηχανικός & μηχανικός Η-Υ Νίκος Παπαγεωργίου, ο οποίος πρώτευσε σε σταυρούς και θεωρείται βέβαιο ότι θα εκλεγεί πρόεδρος του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας για την επόμενη τριετία, επισημαίνει σε δήλωσή του: «Μετά τις εκλογές του ΤΕΕ την προηγούμενη Κυριακή και κρίνοντας από τα αποτελέσματα, θέλω πρώτα να ευχαριστήσω τους 1760 συναδέλφους του Τμήματος που συμμετείχαν σε αυτές τις εκλογές, και έδειξαν δια της αυξημένης κατά 10% συμμετοχής πως θέλουν ένα δυνατό-διεκδικητικό και μαχητικό Τεχνικό Επιμελητήριο δίπλα τους.

Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους, αναδεικνύοντάς μας πρώτη δύναμη στο Τμήμα με ποσοστό 53,40%, δίνοντάς μας την αυτοδυναμία, δείχνοντας έτσι μία φωνή αντίδρασης στην ισχύουσα πολιτική κατάσταση και στην εξαθλίωση και απαξίωση όλου του τεχνικού κόσμου που αυτή έχει επιφέρει.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους 68 συνυποψηφίους μου, που τίμησαν με τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της παράταξή μας, και για την επιλογή τους να συστρατευτούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για αυτήν την τριετία. Το σπουδαίο αυτό εκλογικό αποτέλεσμα μας γεμίζει με ανάλογη ευθύνη και είμαστε έτοιμοι για μία διεκδικητική και δίκαιη εκπροσώπηση του κλάδου.

Στην επόμενη ημέρα οι μάχες που θα δώσουμε θα είναι πολλές και κανείς δεν περισσεύει. Με κοινές προσπάθειες μόνο θα βγει νικητής ο μηχανικός. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μου και με στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις».

Ο ΧΡ. ΠΑΛΗΟΣ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΚΜ Χρήστος Παληός, ο οποίος εκλέχθηκε στην κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, πρώτος μακράν σε σταυρούς στο Τμήμα Κ&Δ Θεσσαλίας, σημειώνει σε δήλωσή του: «Ίσως στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για το μέλλον των μηχανικών αλλά και του ίδιου του ιστορικού μας φορέα, του ΤΕΕ, οι μηχανικοί εξέπεμψαν με τη στάση τους δύο σημαντικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες:

Πρώτον, με την αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές διεμήνυσαν ότι το ΤΕΕ παραμένει ένας σημαντικός πυλώνας για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και η κινητήριος δύναμη εγγυημένης διεκδίκησης επαγγελματικής και κοινωνικής προοπτικής για τους Έλληνες Επιστήμονες Μηχανικούς.

Και δεύτερον, με την ανάδειξη της ΔΚΜ σε πρώτη δύναμη με αυξημένο κιόλας ποσοστό πανελλαδικά - στο δε Τμήμα μας πρώτη για 5η συνεχή φορά όχι απλά με αύξηση του ποσοστού αλλά με θριαμβευτική αυτοδυναμία, διεμήνυσαν πως αναγνωρίζουν τη ΔΚΜ αποδεδειγμένα ως την παράταξη των μηχανικών.

Ευχαριστούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και τους διαβεβαιώνω ότι, στην κρίσιμη αυτή περίσταση όλες μας οι δυνάμεις θα έχουν ως στόχο την επανατοποθέτηση του Έλληνα Επιστήμονα Μηχανικού στο κέντρο του "Αναπτυξιακού Χάρτη" της Ελλάδας. Με αξιοπρέπεια, με αναγνώριση, με θέσεις εργασίας και επιστροφή στην Ελλάδα όλων όσοι "εξοστρακίστηκαν" τα τελευταία χρόνια, με προώθηση όλων των εργαλείων που θα διευκολύνουν την άσκηση του επαγγέλματος, με ένα ασφαλιστικό φορέα εύρωστο και αρωγό σε κάθε παροχή υπηρεσίας προς τους μηχανικούς».

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass