Εθνογραφία σε γραμμές παραγωγής στη Βουλγαρία

Δημοσίευση: 28 Νοε 2016 14:16

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 18:30, στην αίθουσα πολυμέσων του ΙΑΚΑ, η κ. Δήμητρα Κόφτη (Ινστιτούτο Μax Plank) θα δώσει διάλεξη με τίτλο: Ακαμψίες της ευελιξίας και τελεολογίες της αγοράς: Μία εθνογραφία σε γραμμές παραγωγής στη Βουλγαρία».

Η Δήμητρα Κόφτη είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο MaxPlanck Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (Χάλλε, Γερμανία), μέλος της ερευνητικής ομάδας "Financialization".
Περίληψη της ομιλίας: "Το πέρασμα από την περίοδο του σοσιαλισμού στην ελεύθερη αγορά,στη Βουλγαρία,και η διαδοχή αντίστοιχων τελεολογιών έχει φιλτραριστεί από τις έννοιες της ευελιξίας, του ανταγωνισμού και της ατομικότητας. Ζητήματα που θα απασχολήσουν την ομιλία είναι οι νέες χρονικότητες και τοπικότητες της παραγωγής στο πλαίσιο του ευέλικτου καπιταλισμού,σε μία περίοδο εντατικοποίησης της κινητικότητας εργαζόμενων, εταιρειών και υπηρεσιών παγκοσμίως. Τί είδους αφηγήσεις για το μέλλον και το παρελθόν συγκροτούν το παρόν της παραγωγής; Πώς μπορεί μια εθνογραφική διερεύνηση να προσεγγίσει ζητήματα ευελιξίας της εργασίας και παραγωγής; Βασισμένη σε έρευνα,σε μία ιδιωτικοποιημένη βιομηχανία, η εθνογραφική αναζήτηση θα ακολουθήσει διάφορες εκφάνσεις με τις οποίες συναντούμε (ή δεν συναντούμε) την έννοια της ευελιξίας και τη σχέση της με πρακτικές παραγωγής και χρήσεις της τεχνολογίας, καθώς και νέες ταξικές, έμφυλες και εθνοτικές ανισότητες από τη διοίκηση μέχρι το τέλος του ταινιόδρομου και τις αθέατες υπεργολαβίες".

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass