ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

Αγροτικά συλλαλητήρια σε Τρίκαλα - Καρδίτσα

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2016 10:28

ΤΡΙΚΑΛΑ

Παντρικαλινό συλλαλητήριο που οργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η 'Ανοιξη», πραγματοποιήθηκε χθες στα Τρίκαλα. Λίγο πριν τις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων άρχισαν να συγκεντρώνονται αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα προκειμένου να συμμετάσχουν στην πρώτη κεντρική κινητοποίηση, λίγες ημέρες πριν την σύσκεψη (17 Δεκεμβρίου) που διοργανώνει στη Νίκαια της Λάρισας η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, εκδήλωση στην οποία θα καθοριστεί το αγωνιστικό πλαίσιο των αγροτών για το 2017.

Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου οι αγρότες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους από τα μέτρα που ελήφθησαν και συνεχίζονται αν λαμβάνονται και τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα και στην εξαθλίωση.

Το συλλαλητήριο άνοιξε με χαιρετισμούς από τους κ.κ. Αντώνη Ακρίβο, εκπρόσωπο του Συλλόγου Γάλακτος και Τροφίμων και Βαγγέλη Μπουρνάζο από το Σύλλογο Χοιροτρόφων. Λίγο αργότερα το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η ΑΝΟΙΞΗ» Αποστόλης Θωμόπουλος, ο οποίος μεταξύ των άλλων στάθηκε στα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υλοποιώντας τα μέτρα του 3ου μνημονίου και αυτά που περιλαμβάνονται στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2015-2020 τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα μας. Μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση, στο ξεκλήρισμα. Συγκεντρώνουν την γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών, χωραφάδων και τσελιγκάδων», τόνισε ο κ. Θωμόπουλος. Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Τρικάλων.

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ  

Εξ 'άλλου την αποφασιστικότητά τους να αντιδράσουν δυναμικά για να αποτρέψουν την εφαρμογή των σκληρών φοροεισπρακτικών μέτρων που έχει ψηφίσει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. για το νέο έτος, διατράνωσαν μέσω συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας οι Καρδιτσιώτες αγρότες!

Η συγκέντρωση που δεν ήταν μεγάλη όπως άλλες περιόδους, λόγω κυρίως των κακών καιρικών συνθηκών (κρύο και βροχή) πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Δημοτική Αγορά της πόλης και πλαισιώθηκε από περίπου 100 τρακτέρ που απλώθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας κ. Βαγγέλης Μπούτας στην ομιλία του τόνισε πως ο αγώνας για την σωτηρία της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι πλέον μονόδρομος, καθώς το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό πλαίσιο που θα ισχύσει από τον επόμενο μήνα στη χώρα την απειλεί άμεσα με αφανισμό!

Το μήνυμα ήταν σαφές προς την κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να αναμένει σύντομα εκτεταμένες κινητοποιήσεις με αγροτικά μηχανήματα στις εθνικές οδούς, εφόσον δεν γίνουν σημαντικές αλλαγές στην αγροτική πολιτική της!

Τέλος, ο κ. Μπούτας αναφέρθηκε στο πλαίσιο των αιτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών, όπως καθορίστηκε στις συσκέψεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, καθώς και της ΕΟΑΣΚ με τους Αγροτικούς Συλλόγους, δίνοντας ραντεβού στις 17 του μήνα στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπου θα συνεδριάσει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass