ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τα ψηφίσματα, οι αποστηθίσεις και το mea culpa για τα διόδια

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2015 10:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:08

Παρά το γεγονός ότι η προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ξεκίνησε με ευχές τόσο του παριστάμενου Σεβ. μητροπολίτου κ.κ. Ιγνατίου, όσο και του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού για «υγεία, προκοπή και αγάπη για τον πλησίον», ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μόνο ομόνοια και σύνεση δεν επικράτησε.

Το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν ηλεκτρισμένο, αν και ευτυχώς κάποιες πετυχημένες ατάκες συμβούλων συνέβαλαν τα μέγιστα στην αποκλιμάκωση της έντασης.

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Για μία ακόμη φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο κατέφυγε στην ασφαλή τακτική συγκρότησης επιτροπών, οι οποίες θα συντάξουν σχετικά ψηφίσματα, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε δυσάρεστες εξελίξεις.

Αρχικά ο Κ. Αγοραστός ενημέρωσε το Σώμα για τις επαφές που είχε στην Αθήνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη για τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στη Θεσσαλία και τον τρόπο αποζημίωσης των κατεστραμμένων έργων υποδομής από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η τελευταία φορά που το συγκεκριμένο Ταμείο αποζημίωσε τη χώρα μας ήταν το 2007 με τις τρομερές φωτιές στην Πελοπόννησο. Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο έργο της Κάρλας, το οποίο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, αλλά εξέφρασε την ανησυχία του για τη χρηματοδότηση του έργου, αφού μέχρι τώρα η Πολιτεία δεν εμφανίζεται θετική να ενισχύσει οικονομικά την Περιφέρεια.

Ακολούθως ο κ. Αγοραστός πρότεινε τη σύνταξη ενός ψηφίσματος, το οποίο θα αναφέρεται στην αναγκαιότητα αποζημίωσης των παραγωγών πράσινων μήλων, οι οποίοι έχουν πληγεί από το ρωσικό εμπάργκο. Με παρέμβασή του ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκης ζήτησε στο ψήφισμα να γίνεται αναφορά και σε ροδακινοπαραγωγούς του νομού Τρικάλων, οι οποίοι –εν αντιθέσει με τους Λαρισαίους- δεν αποζημιώθηκαν προεκλογικά. Αίτημα που έγινε δεκτό.

Στο σημείο αυτό ο Βαγγ. Μπούτας δεν έχασε την ευκαιρία και κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή που έβαλε ο υπουργός κ. Ν. Κοτζιάς στην παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο των μέτρων κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την Ε.Ε., καλώντας την παράταξη «Δρόμος της Ανατροπής» (επικεφαλής Ηρώ Διώτη) να πάρει θέση.

Στην 3μελή επιτροπή, η οποία θα συντάξει το ψήφισμα για τα πράσινα μήλα και στο οποίο θα γίνεται λόγος για αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος των παραγωγών, θα μετέχει ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας (ήταν παρών στη συνεδρίαση) και δύο περιφερειακοί σύμβουλοι.

Και επειδή επιτροπή συγκροτήθηκε και για την έκδοση ψηφίσματος για τα διόδια, σύμβουλος της πλειοψηφίας αναρωτήθηκε με ειρωνεία «αν θα υπάρξει κι άλλη επιτροπή για άλλο ψήφισμα, ώστε να μην αποχωρήσει για ειλημμένη υποχρέωση που είχε, για να τη στελεχώσει ο ίδιος…».

ΚΟΝΤΡΕΣ

Η πρώτη διαμάχη που άναψε τα αίματα στη συνεδρίαση του Π.Σ. και προετοίμασε το ακροατήριο για το τι θα ακολουθούσε, έγινε μεταξύ του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και του επικεφαλής της «Οικολογικής Θεσσαλίας», Νίκου Πουτσιάκα.

Στη φράση του πρώτου «ότι βρήκαμε το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Ε.Ε., για να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από τις πλημμύρες», ο δεύτερος παρατήρησε ότι δεν το βρήκε ο ίδιος (σ.σ.: ο περιφερειάρχης), αλλά αυτό υπήρχε». «Καλά, το βρήκες εσύ…» του απάντησε ο Κ. Αγοραστός.

Στη συνέχεια και αφού κι άλλες παρατάξεις αναφέρθηκαν στη βουλευτική δράση του κ. Αγοραστού (με τη θετική εισήγησή του στη σύμβαση των διοδίων), ο κ. Πουτσιάκας μίλησε «για επικοινωνιακά κόλπα του περιφερειάρχη και για απίστευτη ικανότητα να μεταμορφώνεται από θύτης σε θύμα. «Ας είναι, να προχωρήσω στην ουσία του θέματος και να μην λαϊκίζω…» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της «Οικολογικής Θεσσαλίας», για να παρέμβει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βας. Τσιάκος λέγοντας: «Γιατί, τώρα τι κάνεις…». Τη σκυτάλη πήρε ο Κ. Αγοραστός, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Πουτσιάκα τον χαρακτήρισε «δασκαλεμένο διαφημιστή απορρυπαντικών και αλλαντικών με ψυχολογική εμπάθεια και μικρότητα που κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα».

Αντίθετα, σχολιάζοντας τη γενικότερη κριτική που ασκήθηκε στο πρόσωπό του για τα διόδια και τη βουλευτική του θητεία, ο κ. Αγοραστός προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, λέγοντας ότι «δεχόμαστε τα λάθη μας και αγωνιζόμαστε συνεχώς να βελτιωθούμε». Και κατά την προσφιλή του συνήθεια, χρησιμοποίησε σχετική φράση του Κ. Παλαμά, λέγοντας πως «αν χρειαστεί θα είμαστε και γκρεμιστές και χτίστες».

Χθες ο κ. Πουτσιάκας με ανακοίνωσή του κατήγγειλε τον περιφερειάρχη για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «προχώρησε σε ανούσια φλυαρία, ταλαιπωρώντας τη γραμματική και το συντακτικό, παπαγαλίζοντας τυποποιημένες εκφράσεις κενές περιεχομένου. Εκτόξευσε βαριές και ανυπόστατες ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου, διαβάζοντας από το τετράδιό του, τυποποιημένες φράσεις».

Λίγο αργότερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο σύμβουλος της παράταξης «Δρόμος της Ανατροπής» Στ. Αναστασόπουλος τοποθετούνταν, μέσω κειμένου για τα διόδια. Σε παρατήρηση του κ. Αγοραστού περί «επιστροφής στην πραγματικότητα», ο πρώτος του ζήτησε «να μην τον διακόπτει» και τον δεύτερο να ανταπαντά: «Γιατί χάνεις τη σειρά από το μανιφέστο…».

ΑΤΑΚΕΣ

Ευτυχώς όμως δεν έλειψαν και οι ατάκες που λειτούργησαν ψυχοθεραπευτικά στη συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Όταν ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος έλαβε τον λόγο, και με αφορμή την κοπή της πίτας, ευχήθηκε στο σώμα «καλή χρονιά με υγεία και προκοπή», για να του απαντήσει ο Βαγγ. Μπούτας «Ποια καλή χρονιά ρε δήμαρχε. Καλή Σαρακοστή πες…για να μην σου πω καλό Πάσχα…».

Ακόμη όταν ο περιφερειάρχης ευχήθηκε στη Μαρίνα Χρυσοβελώνη «κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα ως εκπροσώπου Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων» και η ίδια ευχαρίστησε, σύμβουλος της πλειοψηφίας είπε: «Πρώτη φορά βλέπω να εύχεσαι σε κάποιον που δεν επανεκλέχθηκε βουλευτής…».

Να σημειωθεί ότι το φλουρί στη βασιλόπιτα βρήκε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημήτρης Αναγνωστόπουλος από την Καρδίτσα.

Γ. Ρούστας

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass